Текст законопроекту для відправлення Тимошенко оприлюднено на сайті «Forbes»

23:20 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: forbes.ua

Але в Адміністрації Президента повідомили, що найближчим часом у Верховній Раді буде зареєстровано ще один законопроект про виїзд ув'язнених для лікування за кордон, який готує міністр юстиції Олена Лукаш.

Андрій Гусак – помічник члена «Партії регіонів» Миколи Рудьковського, який зареєстрував сьогодні, 18 жовтня, у Верховній Раді законопроект, котрий стосується лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, – передав журналістам текст цього документа. Відтак його оприлюднено на сайті «Forbes».

Своєю чергою, один з чиновників Адміністрації Президента повідомив «Forbes» на умовах анонімності, що цей текст підготували співробітники АП на чолі з радником Віктора Януковича – Андрієм Портновим. Однак Гусак цю інформацію не підтверджує.

У той же час чиновник в АП стверджує, що найближчим часом в Раді буде зареєстрований ще один законопроект про виїзд ув'язнених для лікування за кордон, який готує міністр юстиції Олена Лукаш. Згідно з цим документом, висновок про необхідність лікувати ув'язненого за кордоном приймає лікарська комісія а рішення про виїзд на лікування приймає суд.

Він також визначає спосіб транспортування ув’язненого на лікування та термін лікування. За рішенням іноземних лікарів термін лікування може бути продовжений. Після закінчення лікування в'язень повинен повернутися в Україну і продовжити відбувати покарання. Час лікування буде зараховуватися в термін відбування покарання.

Як інформував «Щоденний Львів», член парламентської фракції «Партії регіонів» Микола Рудьковський, обраний недавно головою Соціалістичної партії України, зареєстрував у Верховній Раді законопроект №3444 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном)», який регулює лікування засуджених за кордоном і має бути розрахований на вирішення проблеми лікування Юлії Тимошенко.

«ЩЛ» повідомляв також, що Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить Тимошенко лікуватися в Німеччині, але народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель запевнила, що опозиція не голосуватиме за приниження екс-прем’єра.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів