Табло у Львові показує кількість покараних за злочини проти активістів Революції Гідності

20:55 23 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

Михайло Мосін реалізував ініціативу учасників львівського Євромайдану та Революції Гідності.

Сьогодні, 23 лютого, на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку встановили електронне табло. На ньому відображається кількість днів, що пройшла від закінчення Революції Гідності, а також покараних за злочини проти активістів, котрі брали в ній участь.

Ініціатива встановити таке табло виникла у колишніх учасників львівського Євромайдану та Революції Гідності. Спонукало до цього те, що уже пройшло чотири роки від закінчення революції, а винних, за їх словами, досі не покарано.

Табло зроблене з металу та нагадує  велику коробку. Робив його активіст Михайло Мосін. За його словами, на створення табло пішов місяць.
Кількість днів від початку Революції Гідності оновлюється у ньому автоматично. А от кількість покараних злочинці потрібно змінювати вручну. Наразі у цій графі висвітлюється цифра один.

На поверхні табло також вказано скільки людей постраждало під час революції та скільки було вбито. Імена всіх вбитих виписано в колонку. Збоку наклеєний «QR»-код. Відсканувавши його смартфоном, можна перейти на звернення, яке активісти написали до усіх гілок влади. Зокрема – до Президента, прем’єр-міністра, голови СБУ, генерального прокурора та інших.

У зверненні констатують: «Відсутність результатів через вашу бездіяльність або свідоме саботування дестабілізує і без того складну ситуація, грає на руку ворогам України. Невідворотність покарання за вчинений злочин – одна з основ правової держави. За можливість жити у правовій державі ми виходили на Майдан. Повернулися не всі. Ми усвідомлюємо, що проблема відсутності результатів і покарань є системною. Але у цій системі кожен має свій обов’язок, і ми вимагаємо від вас виконати ваш».

Про це повідомили  в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів