Сили АТО проводять рейди й перегрупування водночас у декількох районах проведення операції, – експерт

01:40 27 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомив у вівторок, підбиваючи підсумки 26 серпня, керівник ЦВПЛ і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у вівторок коментувати підсумки 26 серпня, традиційно – «з поганого:

1. Росія остаточно втратила гальма. Брехня, підступність і підлість кремлівського керівництва перейшли всі мислимі межі. Неоголошена війна проти України все більш стає явною навіть для найбільш наївного стороннього спостерігача. 

Учора підрозділи російської армії рвалися на Донбас, вдершись на територію України, одразу за двома напрямками. Отримали по зубах від української армії.

Російські десантники потрапили в полон. Міноборони РФ заявило, що російські вояки «випадково» виявилися на українській території. 

Далі – більше. Російські вертольоти Мі-24 обстріляли некерованими реактивними снарядами українських прикордонників, які знаходилися на території України. Четверо наших прикордонників вбиті, троє – поранені. 

Сказати, що цинізм Москви вражає – не сказати нічого. Росіяни вже котрий місяць «випадково» вбивають українців на українській землі, «випадково» поставляють терористам зброю, «випадково» збили малайзійський «Боїнг» (намагаючись «випадково» збити український Ан-26).

Думаю, було б закономірно, якби при черговому візиті Путіна в цивілізовану країну його випадково заарештували, судили й випадково повісили. Так, у цивілізованих країнах немає смертної кари, але ж випадковості трапляються. 

Насправді Путін не винаходив ніякої «гібридної війни» (в такому форматі Африка воювала половину ХХ століття). Його заслуга в іншому.

Він винайшов «війну для боягузів». Сенс її в тому, що до Путіна будь-який найбільш хитрий і підступний диктатор, починаючи агресію, волею-неволею ніс за неї відповідальність. Путін перший, хто придумав, як за допомогою безпросвітної брехні й спритності топити в крові сусідню країну, й при цьому не нести відповідальності за цю бійню. Розуму і стратегії в цьому немає, тільки вроджена підлість. 

2. Москва збирається штовхнути в Україну ще один «гуманітарний конвой». Глава МЗС РФ, професійний пропагандист Лавров, виблискуючи своїми оченятами старого клептомана, заявив: «Ми направили вчора офіційну ноту до Міністерства закордонних справ України з інформуванням про наш намір підготувати черговий конвой із гуманітарними вантажами». 

Тобто ці виродки вже не обтяжують себе одержанням дозволу ввозити вантажі в чужу країну. Вони просто про це «інформують». Втім, після першого «гуманітарного вантажу», незаконно введеного на Донбас, важко було очікувати іншого. 

3. Українські ЗМІ поширили сумну звістку: мовляв, Путін під час зустрічі в Мінську в форматі Митний союз – Україна – Євросоюз присвятив збройному конфлікту в Україні «менше 3% своєї промови». 

Я не зовсім зрозумів: а що тут дивного? Де ви бачили, щоб маніяк і вбивця на публіці вихвалявся своїми подвигами?

Подробиці влаштованої Путіним донбаської м'ясорубки сам ВВП буде смакувати пізніше, як заведено у кримінальників – у тісному колі «своїх». Щоб подільник Шойгу заварював чифір, промокашка Кисельов тулився до мармурової кремлівської параші, а веселун і жартівник Жириновський награвав на гітарі «В кепці набік і зуб золотий». 

На публіці такої розкоші Путін собі дозволити не може. 

Із хорошого: 

1. Ситуація в зоні АТО, на превеликий жаль, не дає приводів для феєрверків і салютів, але й приводів кричати «караул» і «все пропало» немає ніяких. 

За нашими даними, здійснюються адекватні заходи в районі Іловайська, – ми не можемо повідомляти подробиці (й сподіваємося, це не фальстарт). З півдня приходять тривожні повідомлення, але ми не знайшли підтвердження інформації про якийсь широкомасштабний «наступ» російських військ на Новоазовськ (за нашими даними, відзначаються бойові зіткнення в цьому районі, але мова йде про сили противника, які прорвалися раніше й котрих досі не знищили – ця інформація на даний момент уточнюється). 

Водночас сили АТО проводять рейдові дії, а також перегрупування одночасно в декількох районах проведення операції. Будемо сподіватися, що за цими діями підуть і більш оптимістичні повідомлення. 

2 Президент Петро Порошенко на зустрічі з главами країн Євразійської трійки й представниками ЄС у Мінську запропонував усім сторонам конфлікту в Україні вийти з нього, «зберігши обличчя». 

Чим закінчаться нинішні переговори в Мінську, чи дадуть вони результат сьогодні, й чи дадуть його взагалі – невідомо. Принаймні, поки що.

Але ясно те, що у Путіна є два варіанти – вийти із ситуації зараз з руками по лікоть в крові, або купатися в цій крові з головою вже дуже скоро. Сподіваюся, він розуміє, що у світовій історії такі «ванни» нікого до добра не доводили. 

3. Сьогодні на терміновому засідання Кабміну України було прийнято рішення про терміновий викуп силовиками всієї військової техніки, яка виготовлена «Укроборонпромом» та знаходиться на його складах, і негайну поставку її в зону бойових дій. Також відтепер без всяких зволікань буде проводитимся ремонт військової техніки і видаватися озброєння зі складів МО за заявками сил АТО. 

Думаю, якби таке рішення мало місце місяці два тому, АТО йшла куди б веселіше. Втім, і зараз у військових чиновників є шанс саботувати цю корисну ініціативу. Будемо сподіватися, що цього не трапиться».

Дмитро Тимчук повідомив усе це 26 серпня на сайті спільноти «Інформаційний Спротив» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів