Сили антитерористичної операції повністю залишили Луганськ і не контролюють 190 кілометрів кордону

11:36 4 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АFР

Як повідомив у четвер заступник командира батальйону територіальної оборони «Київ-2» Антон Шаповал, внаслідок нічного обстрілу базовий табір батальйону у Жовтневому районі Луганська знищено.

Луганськ сьогодні вночі перейшов під повний контроль бойовиків. Про це на засіданні Київради заявив заступник командира батальйону територіальної оборони «Київ-2» Антон Шаповал.

За його словами, внаслідок нічного обстрілу базовий табір батальйону у Жовтневому районі Луганська повністю знищили бойовики, відтак бійці мусили відійти до місць постійної дислокації, залишивши місто.

Шаповал додав, що «Київ-2» був останнім батальйоном, який ще утримував позиції в місті. Він розповів також, що згори батальйону була команда триматися до кінця, але комбат вирішив відвести бійців.

Шаповал впевнений, що це правильне рішення, тому що інакше були б сотні загиблих солдат. Він повідомив, що внаслідок сьогоднішнього обстрілу є загиблі і поранені, але їх кількість не назвав.

Про це повідомляється сьогодні, 4 вересня, на сайті інтернет-видання «lb.ua», який також розповідає:

«Українська сторона фактично не контролює 190 км кордону з Росією. Про це сьогодні на закритому засіданні парламенту повідомив міністр оборони Валерій Гелетей», – інформує джерело «LB.ua», присутнє на засіданні.

За словами міністра, вздовж значної частини кордону з боку Росії роззосереджено «Гради». Масштабний наступ російських військ почався з боку кордону 24 серпня.

Гелетей оприлюднив дані про приблизні людські втрати під час АТО – близько 700 загиблих і близько 2000 поранених. Серед ключових проблем АТО міністр назвав незадовільну розвідку, відсутність закритого зв'язку і відсутність резервів для маневрування. При цьому значну підтримку армії надають мирні громадяни України: вони надали вже понад 1600 тонн допомоги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів