«Свобода», «Батьківщина» і «Суверенна європейська Україна» вимагають воєнний стан на Донбасі

14:29 1 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gblor.ru

Лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок наголосив, що його політична сила підтримує ухвалене напередодні РНБО і президентом України Петром Порошенком рішення про припинення режиму премир’я, проте здивовані тим, що не було запропоновано ввести воєнний стан.

Фракції Верховної Ради України ВО "Свобода" та ВО"Батьківщина", а також парламентська група "Суверенна європейська Україна" наполягають на запровадженні воєнного стану в Донецькій і Луганській областях, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Воєнний стан давно вже (фактично - ІФ) діє. І потрібно зважитися ухвалити відповідні рішення", - заявив із трибуни парламенту народний депутат групи "Суверенна європейська Україна" Володимир Литвин на засіданні у вівторок.

Лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок наголосив, що його політична сила підтримує ухвалене напередодні РНБО і президентом України Петром Порошенком рішення про припинення режиму премир’я, проте здивовані тим, що не було запропоновано ввести воєнний стан.

"Ми здивовані, що сьогодні в парламенті ми не отримали подання від президента та рішення РНБО щодо введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях", - заявив із трибуни парламенту О.Тягнибок на засіданні у вівторок.

Керівник фракції ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв наголосив, що Верховна Рада готова до запровадження воєнного стану в країні.

"Те, що як мінімум п’ятеро представників політичних груп і фракцій заявили про необхідність введення воєнного стану в Україні, підтверджує, що парламент давно готовий до такого рішення", - заявив С.Соболєв.

Він наголосив, що "президенту треба ухвалювати певний указ, і передавати його в парламент".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів