Станицю Луганську й Лисичанськ бомбила російська авіація, – ЗМІ (відео, оновлено)

11:59 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Такого висновку дійшов автор публікації на сайті «Inforesist.org».


Відео: Андрей Попов

Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 3 липня, в повідомленні «Луганщину може бомбардувати російська авіація, – Снєгирьов»:

«Мирні населені пункти на території Луганської області може бомбардувати російська військова авіація

Про це «Еспресо.TV» повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов, коментуючи інформацію про бомбардування населеного пункту Кондрашівська, начебто здійснене українською армією.

За словами Снєгирьова, напередодні на Луганщині були свідомо знищені усі радіолокаційні станції. Вчора мінометним вогнем було знищено останню РЛС в селищі Міловому, що в глибокому тилу української армії на кордоні з Росією. Як зазначив Снєгирьов, РЛС обстрілювали прицільно з чотирьох вогневих точок, по іншим цілям пострілів не було.

Після завершення обстрілів сліди мінометників ведуть в бік Росії. Одразу ж після знищення останньої РЛС з’явилися повідомлення проросійських ЗМІ про бомбардування Кондрашівки. Таким чином він припустив, що сепаратисти та російські диверсанти знищували РЛС, щоб отримати можливість здійснювати польоти російської авіації над Луганщиною, оскільки відслідкувати переміщення російських літаків тепер неможливо».

Своєю чергою, Владислав Філомоненко повідомляє сьогодні, 3 липня, в публікації «Що сталося у Станиці-Луганській насправді» на сайті «Inforesist.org»:

«Якщо розібратися в характері ушкоджень на будівлях і воротах гаражів на відео* російського оператора (посилання нижче), то будь-який фахівець нам скаже, що їх завдали точно не осколками мін. Раніше, в мінооборнони України заявили: житлова зона Станиці потрапила під артобстріл. 

Тепер по суті про те, як було насправді.

Коротко: 

2.07.14. в р-ні п. Мілове, незрозумілі люди переходять з боку РФ на нашу територію і артилерійським вогнем за 15 хвилин зрівняюють зі землею частину ППО. А вранці – незрозумілі літаки бомблять Станицю. 

Розгорнуто: 

Вночі 2.07.14, в районі с. Мілове 4 невідомих професіонала з мінометами на горбу перейшли російсько-український кордон за 2 км від частини ППО. Вже в Україні, на дорозі, їх чекав автомобіль з боєприпасами.

Вони встановили 82 мм міномети і відкрили вогонь. Стріляли профі, оскільки за 15 хвилин випустили близько 150 снарядів.

Сама частину і обладнання знищено, вишка ППО вистояла й відбулася лише незначними ушкодженнями (остання випущена міна розірвалася в 2-х метрах від неї). Після обстрілу гості з «братньої» держави кинули міномети (російського виробництва) і віддалилися вбік Луганська.

Аварійні роботи з відновлення вишки продовжилися до 15:00 (2.07.14). У зв'язку з цим, до 3-х годин дня система безпеки ППО на працювала.

Відповідно, для української сторони відстежувати пересування об'єктів в повітрі стало неможливим. Саме в цей час стався авіаудар по Станиці.

Спочатку близько 11-години перший літак знищив будівлю УМВС в центрі СМТ. Трохи пізніше другий літак, завдав удару по густонаселеній території селища. 

Літаки, задіяні в АТО, в цей час давно вже знаходилися за територією повітряного простору Станично-Луганського району. Останній раз український борт пролітав над Луганськом у бік Станиці близько 4:00 - 05:00. 2.07.14 

Кому належать літаки наносили удар по мирних жителях – невідомо, але «крилаті вбивці» прилетіли в Станицю з боку РФ і це чітко зафіксувало обладнання Пентагону та НАТО. Сподіваюся, уряд США вирішиться офіційно оприлюднити цю інформацію і нарешті допоможе всьому світу і Україні зокрема, поставити жирний хрест на політичних перспективах головнокомандувача збройними силами Росії. 

У цей же час стався подібний випадок в Лисичанську. За ідентичною схемою невідомі літаки обстріл житловий сектор і віддалилися в бік Росії. 

*Гучне відео коментує людина з явним російським акцентом і, що примітно, він навіть не одразу включається в те, де він знаходиться, починаючи свою пропагандистську промову з того, що він знаходиться в Луганську, а не у Станиці».

Натомість сайт «Informator.lg.ua» інформував учора, 2 липня, в повідомленні «Росія готує нові провокації»:

«Нічний напад на частину в Міловому планували з метою подальшої дискредитації української армії. Такоє думки дотримується представник сил АТО, який волів зберегти свою анонімність.

Нагадаємо, що 2 липня близько години ночі було скоєно напад на частину військ Протиповітряної оборони, розташовану в Міловому. За інформацією співрозмовника, нападники зайшли з території Росії, зайняли позиції і з відстані 4-4,5 км почали обстріл.

Військові стверджують, що напад здійснено колишніми або діючими військовими. Метою нападників було радіолокаційне обладнання. Найближча міна лягла за півметри від антени.

Завершивши обстріл, нападники зникли вглиб України.

Відновлення роботи частини тривало до 15.00. «Весь цей час Луганська область була без «повітряного щита». Тобто, могло залетіти все, що завгодно і ніхто б нічого не зробив», - підсумував співрозмовник. 

Зокрема, 2 липня в першій половині був здійснений авіаудар по Станиці Луганській, в результаті якого постраждало кілька житлових будинків. Представники Збройних сил України заявили, що ніяких авіаударів у цей день по Станиці не проводилося.

Раніше повідомлялося про те, що у прикордонних областях Росії помічені українські літаки, захоплені при окупації Криму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів