США нададуть Україні військову техніку на $8 млн.

17:56 22 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: reibert.info

Щоправда, як повідомляє у вівторок «Deutsche Welle», «зброя до пакету допомоги не входить».

Українська служба «Deutsche Welle» інформує сьогодні, 22 квітня, в повідомленні «США підтримають українську армію технікою»:

«Про надання фінансової допомоги Україні оголосили в Білому домі у вівторок, 22 квітня, передають «Reuters» та dpa». Загальна сума пакету допомоги – 50 мільйонів доларів США – має бути спрямована на підтримку конституційної реформи та забезпечення проведення вільного волевиявлення під час виборів президента України.

Крім того, ухвалене у Вашингтоні рішення передбачає надання Україні додаткової військової техніки загальною вартістю у 8 мільйонів доларів. Військова допомога включатиме обладнання для радіозв’язку, пересувні засоби, а також техніку для знешкодження військових снарядів.

Таким чином, сума загальної допомоги українській армії з боку США складає 18 мільйонів доларів. Варто зазначити, що ця військова допомога не передбачає надання Україні будь-якої зброї від американської сторони.

Оголошення Білого дому припало на час візиту віце-президента США Джо Байдена до Києва, де він уже провів зустрічі з українським державним керівництвом. Новий пакет фінансової допомоги американського уряду Україні є додатковим і виходить за рамки нещодавно оголошеного кредиту США для України сумою в 1 мільярд доларів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів