Справжнє прізвище головного окупанта Слов’янська – Гіркін, – СБУ

13:45 28 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Комсомольская правда» в Украине»

Про це заявила в понеділок речник Служби безпеки України Марина Остапенко.

Служба безпеки Україна встановила справжнє прізвище полковника Головного розвідувального управління Росії, який діє в Україні під іменем Ігоря Стрєлкова. Про це повідомила сьогодні, 28 квітня, на брифінгу журналістам речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, насправді він – Ігор Всеволодович Гіркін, народився 17 грудня 1970 року, номер його російського паспорта – №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою Шенкурський проїзд 8Б, кв. 136. Остапенко повідомила також, що Гіркін раніше неодноразово відвідував Україну з російським закордонним паспортом і востаннє легально перетнув український кордон 26 лютого 2014 року, прилетівши рейсом Шереметьєво-Сімферополь.

Речник СБУ нагадала, що саме в ніч з 26 на 27 лютого відбулося захоплення будівлі Верховної Ради Криму, й додала: «Встановлено також причетність групи Стрілка до викрадення представників ОБСЄ на Донеччині. Затримання відбулося за безпосередньої команди диверсанта Ігоря Бєзлєра ( прізвисько Бєс). Про це свідчать записи телефонних розмов Бєзлєра з підлеглими».

Остапенко продемонструвавши аудіо цієї розмови й нагадала, що СБУ оголосила в розшук Гіркіна-Стрєлкова, а також розпочала кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Повідомляючи про це сьогодні, 28 квітня, «Українська правда» додає: «Як відомо, сепаратисти Слов'янська взяли в полон інспекційну групу, що працює в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки. До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Пізніше військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції Інгві Томас Йохансон був звільнений».

Як інформував «Щоденний Львів», командир окупантів Слов'янська не приховує, що привів російських диверсантів із Криму; вся «самооборона» Донеччини підпорядкувалася цьому російському полковникові; політичний оглядач Тарас Клочко дійшов висновку, що Москва засвітила головного окупанта Слов'янська внаслідок провалу цього розвідника; керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляв 18 квітня: «За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», учора ввечері поблизу Дружківки Донецької області екстремісти блокували автоколону українських силовиків, не приховуючи при цьому, що вони – російські військові. Зокрема, група українських силовиків, які пересувалася у складі автоколони, в 22.30 була зупинена співробітниками ДАІ й тут же заблокована групою екстремістів чисельністю до 500 чоловік. Як повідомляють емісари групи «Інформаційний Опір», у складі цієї групи перебували і російські військовослужбовці. Їх підрозділ очолював російський офіцер – досить відомий Ігор Стрєлков, який представився «полковником збройних сил Російської Федерації зі спецгрупи «Крим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів