Спорудження паркана на східному кордоні ЄС профінансують 12 країн

13:39 27 жовтня 2021 р.

Фото до новини

На початку жовтня група з 12 країн ЄС закликала Брюссель швидко розробити конкретні рішення та категоричну відповідь для боротьби з інструменталізацією нелегальної міграції та інших гібридних загроз, що постають з боку Білорусі.

Голова Європейської народної партії у Європарламенті Манфред Вебер сказав, що підтримує заклики 12 країн-членів фінансувати фізичну перешкоду за кошти ЄС. Портал нагадує, що це звернення відбувається в ситуації, коли країни східної частини ЄС стикаються зі збільшенням кількості мігрантів, які прибувають до ЄС з Білорусі. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«ЄНП в Європейському парламенті дуже важко зрозуміти, чому ЄС не може фінансувати фізичну огорожу на кордоні з Білоруссю», - сказав Вебер Politico. «Іде гібридна війна, ми не повинні бути наївними. Йдеться про те, щоб захистити і зробити так, щоб це ми вирішували, кому дозволено в’їхати в Європу, а не диктатор Лукашенка», – додав Вебер.

Голова Європейської народної партії сказав, що такі країни, як Литва, Латвія та Польща, заслуговують на «нашу повну підтримку, включаючи мобілізацію коштів для побудови фізичного кордону».

Фонд ЄС з управління кордонами може легально використовуватися для будівництва фізичної перешкоди, і він вже використовується для вирішення питань управління кордонами, включаючи інфраструктуру та електроніку.

На початку жовтня група з 12 країн ЄС закликала Брюссель швидко розробити конкретні рішення та категоричну відповідь для боротьби з інструменталізацією нелегальної міграції та інших гібридних загроз. У цьому контексті прозвучав заклик до реформи Шенгенського кодексу про кордони, який регулює спільні правила пересування в ЄС. Лист підписали: Австрія, Болгарія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Греція, Угорщина, Литва, Латвія, Польща та Словаччина.

Польща відгородиться від Львівщини парканом

Польща збудує стіну на кордоні з Білоруссю: колючий дріт не зупиняє мігрантів

Польща скерувала до державного кордону 1000 солдатів

Париж зачекає: біля кордону з Польщею затримали нелегалів, які прямували у Францію

До кордону з Польщею - на таксі, а далі - в обхід пункту пропуску

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів