Сьогоднішній етап антитерористичної операції завершено блокуванням бойовиків у центрі Слов’янська (відео)

20:33 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Як повідомила в четвер заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, АТО триватиме в декілька етапів.


Відео: 5 канал

Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Вікторія Сюмар повідомила сьогодні, 24 квітня, в ефірі Громадського телебачення: «Антитерористична операція триватиме. Вона відбуватиметься у кілька етапів. Ми не можемо анонсувати ці етапи. Сьогодні був один із таких активних етапів. Він виконав своє завдання».

При цьому Вікторія Сюма висловила сподівання на те, що анонсовані навчання російської армії є справді навчаннями, й наголосила: «Ми так само готові давати відсіч у випадку агресії». Заступник секретаря РНБО також повідомила, що зараз виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов проводить нараду зі силовиками, на якій обговорюється ситуація на кордоні, готовність збройних сил та подальші плани щодо АТО.

Про це повідомляє сьогодні, 24 квітня, «Українська правда». Натомість російська агенція «ИТАР-ТАСС» інформує в четвер, що бойовики, які захопили Слов’янськ, відступили до його центру. Як повідомив на брифінгу заступник командира бандформування, зараз підрозділи українських силовиків і військових беруть місто в кільце.

Своєю чергою, в ефірі телеканалу «Росія 24» повідомлялося в четвер, що Слов'янськ практично повністю блокований, відтак до нього можна потрапити тільки зі сходу – з боку Донецька. За словами одного з терористів, вони відступили, залишивши блокпости.

Він також запевняв: «Нашою метою не є їх утримання. Блокпости залишені, щоб уникнути непотрібних втрат». За його словами, силовики проникають в місто не широким фронтом, а просочуються в центр дрібними групами.

Як повідомляв «Щоденний Львів», у четвер до Слов'янська стягувалася українська бронетехніка, у ньому було знищено три блокпости російських диверсантів, відтак вони, за даними спільноти «Інформаційний Опір», активно залишали це місто

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів