Сьогодні у Львові вшановують пам’ять жертв Голодоморів (відео, оновлено)

18:04 28 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася екуменічна панахида.

Сьогодні, 28 листопада, наша країна і увесь світ вшановують пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які загинули під час голодоморів, здійснених проти української нації більшовицьким режимом. З цієї сумної нагоди у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулолося скорботне віче, участь у якому взяли голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, керівники області та міста, а також сотні небайдужих львів’ян.

По завершенню екуменічної панахиди, усі присутні вшанували загиблих і ненароджених українців хвилиною мовчання. На площі перед пам’ятником Кобзареві під передзвін церковних дзвонів усіх львівських храмів запалали сотні поминальних свічок.

До акції «Запали свічку» долучилися тисячі львів’ян. Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, натомість у прес-службі міської ради поінформували в суботу:

«Сьогодні, 28 листопада, Україна відзначає День пам’яті жертв Голодоморів. На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові пам’ятні заходи розпочалися з екуменічної панахиди за жертвами Голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Молитву очолив Владика Димитрій.

Опісля відбулася поминальна акція «Запали свічку», під час якої керівництво міста та області, а також представники громадськості запалили свічки і лампадки біля пам’ятника Тарасові Шевченкові. З лампадок викладено карту України, написи «Пам’ятай!» та «1932-1933». 

Сьогодні впродовж дня у всіх храмах Львова та області відбулися поминальні Богослужіння.  Рівно о 16.00 розпочалася загальнонаціональна «Хвилина мовчання». У цей час також передбачалась зупинка роботи на підприємствах, в установах та організаціях, зупинка громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів