Сьогодні о 12.00 біля Львівського Лицаря прозвітують про придбане для учасників АТО

11:22 29 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі міської ради, відбудеться також презентація машини швидкої медичної допомоги для вивезення поранених, яка була придбана за сприяння Конгресу українців Канади.

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, сьогодні, 29 серпня, о 12.00 год. біля Львівського Лицаря (площа Ринок,1) організатори ініціативи прозвітують про придбане обладнання для учасників АТО. Окрім цього, відбудеться презентація машини швидкої медичної допомоги для вивезення поранених із зони АТО, яка була придбана за сприяння Конгресу українців Канади. В повідомленні також сказано:

«Нагадаємо, 30 липня до Львова повернувся Львівський лицар. Сто років тому Львів стояв перед небезпекою російської агресії. На потреби мобілізації та на зміцнення своєї обороноздатності, львівська громада провадила збір коштів. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був створений Львівський Лицар: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав право забити в обладунки лицаря металевий цвяшок, у такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря уже металевими латами.

Сьогодні, через сто років, ми знову змушені протистояти російській агресії. Для потреб зміцнення нашого війська до Львова повернувся Львівський Лицар в образі Святого Юрія Змієборця», – зазначають організатори.

Кожен, хто складає пожертву не менше аніж 100 грн., має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевою пластиною із викарбуваним символом Української державності – Тризубом. Другу таку пластину жертводавець отримує у подарунок на пам’ять про подію. Третю – відправляють від імені жертводавця військовому у зону АТО. Зібрані кошти використовують на закупівлю термовізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, яке вкрай потрібне нашим військовикам. 

Контактні особи: Андрій Салюк, тел. (067) 772 94 42; Іван Радковець, тел.  (067) 939 70 19».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів