Щодо захоплення Львівської ОДА розпочато кримінальне провадження (відео)

19:54 23 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук

Зареєструвала його прокуратура – хоч головний міліціонер області, за його словами, «не бачив підстав для відкриття кримінального провадження, оскільки йдеться про мирну акцію».


Відео: Павло Паламарчук

Про це начальник обласного управління МВС Олександр Рудяк сказав, як передає «BBC Україна», відповідаючи на запитання журналістів. Натомість прес-служба прокуратури Львівської області інформує в повідомленні «Розпочато досудове розслідування за фактом захоплення ЛОДА»:

«Сьогодні, 23 січня, за фактом захоплення приміщення ЛОДА зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 341 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд). За процесуального керівництва прокуратури Львівської області органами внутрішніх справ розпочато досудове розслідування. Зазначимо, що такі незаконні дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на сток від трьох до шести років».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні львів'яни захопили приміщення облдержадміністрації й змусили її голову написати заяву про звільнення, але він уже зрікся її, натомість головний міліціонер області пообіцяти узаконити у ній народні дружини, загони якої вже формують, а ввечері у четвер в облраді вирішуватимуть питання про створення виконавчих комітетів на місцях – замість структур, які представляють вертикаль президента.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів