Севастопольська бригада тактичної авіації не має наміру здаватися інтервентам

13:14 2 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Про це її особовий склад стверджує в неділю в заяві, оприлюдненій у ЗМІ.

Як повідомляє сьогодні, 2 березня, інформагенція «Інтерфакс-Україна», особовий склад Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна не має наміру здаватися російським військам, які захопили аеродром «Бельбек» під Севастополем.

У своїй заяві вони наголошують, що, хоча сам аеродром і авіаційну техніку 1 березня захопили російські військові, в неділю вранці на території військової частини було урочисто піднято Державний прапор України, а військовослужбовці отримали зброю і заявили, що збережуть вірність присязі, яку вони дали українському народу.

За словами українських військовослужбовців, до останнього моменту вони зберігали спокій і намагалися переговорним шляхом не допустити кровопролиття, розуміючи, що за їхньою спиною перебувають сім'ї з дітьми і мирні жителі, але вимоги іноземних військ здатися, українські військовослужбовці виконувати відмовляються.

Натомість міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що по всій території Криму в українських військових частинах перебувають емісари та військові чини Російської Федерації і пропонують прийняти російське громадянство і негайно отримати російські паспорти. За словами міністра, українські військові відмовляються це робити.

Аваков стверджує, що російські військові кажуть, що прибули на півострів охороняти військові частини «від екстремістів». Вони просилися переночувати, мати доступ до води та туалету на території військових частин, бо «були спішно спрямовані і не мають нормальних умов». Але їх не пустили. Усі військові частини в Криму другу добу перебувають у стані бойової готовності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів