Секретар РНБО анонсував наступні етапи мобілізації й не виключає запровадження воєнного стану (відео)

13:44 17 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: golos.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив у середу: «Для того, щоб обороноздатність країни не була поставлена під сумнів, нам не обійтися без кількох етапів нової мобілізації на заміну тим, хто виконав свій громадянський обов'язок. У разі необхідності, безумовно, буде введено воєнний стан».


Відео: «Телеканал «112 Україна»

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов анонсував сьогодні, 17 грудня, в ході прес-конференції, ще декілька етапів мобілізації. Дослівно ж він заявив у середу: «Для того, щоб обороноздатність країни не була поставлена під сумнів, нам не обійтися без кількох етапів нової мобілізації на заміну тим, хто виконав свій громадянський обов'язок».

«Телеканал «112 Україна», який передає в середу цю заяву Турчинова, також нагадує: «Вчора президент України Петро Порошенко своїм указом призначив Турчинова секретарем РНБО. Порошенко зазначив, що перед Турчиновим стоїть найважливіше завдання по стабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні».

Тим часом секретар РНБО Олександр Турчинов також додав сьогодні, 17 грудня, в ході прес-конференції: «У разі необхідності, безумовно, буде введено воєнний стан – коли для цього буде реальна необхідність, реальна загроза і для цього, скажімо так, передумови. Ми працюємо в тому правовому режимі, в якому можна протистояти тій небезпеці, яка сьогодні нависланад країною, але ми реально називаємо речі своїми іменами. У змінах до закону «Про РНБО» також сказано, що в цих умовах РНБО має забезпечити створення ставки верховного головнокомандувача і забезпечити її роботу. Мобілізація всіх можливих ресурсів для відбиття агресії передбачає введення воєнного стану.

Цю заяву Турчинова такожпередає в середу «Телеканал «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів