СБУ затримала в Запорізькій області озброєну групу провокаторів безладу (доповнено)

17:08 16 березня 2014 р.

Фото до новини

Прес-центр Служби безпеки України заявив у неділю, що у них вилучено вогнепальну зброю, набої, вибухівку та спецзасоби.

Прес-центр СБУ повідомляє сьогодні, 16 березня:

«Співробітники СБУ у взаємодії з працівниками міліції затримали в Запорізькій області групу осіб, які підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ст. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У зловмисників вилучено вогнепальну зброю, набої, вибухівку та спецзасоби.

У рамках розпочатого кримінального провадження встановлено, що зловмисники планували здійснити заходи, які могли призвести до дестабілізації ситуації в Запорізькій області. У зв'язку із загостренням криміногенної обстановки і системними провокаціями з боку іноземних громадян в Криму і на південному сході України, органи СБУ та МВС здійснюють комплекс заходів з метою вилучення з незаконного обігу зброї та притягнення до відповідальності осіб, винних у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами».

Своєю чергою, «5 канал» інформує в повідомленні «В Запоріжжі мітингували мирно – бо СБУ знешкодило озброєних провокаторів»:

«Групу озброєних людей затримали в Запорізькій області. Зловмисники планували чинити провокації, аби дестабілізувати ситуацію в регіоні, кажуть у прес-службі СБУ. У молодиків вилучили вогнепальну зброю, патрони, вибухівку та спецзасоби.

Сьогодні у місті проти російської інтервенції у Криму зібралися близько п’яти тисяч містян на центральному майдані. Зібрання охороняли запорізькі козаки та представники самооборони. Його учасники заявили у разі потреби захищатимуть свою країну.

Натомість, поблизу пам’ятника Леніну зійшлося понад дві сотні проросійськи налаштованих людей. У руках вони тривали прапори Компартії та російські триколори. Учасники цієї акції запевняли: так званих «політтуристів» із сусідньої країни серед них немає, усі – місцеві мешканці.

«5 канал» також цитує сотника Війська Запорозького Андрія Волика: «Дуже патріотично налаштовані, дуже бойово налаштовані. Ну і такі звучать слова, що нам не вистачає тільки зброї. А самі ми з нею вправляться вміємо, ми служили в армії, і не один рік. Я думаю, що відпор дамо і дуже допоможемо нашій армії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів