СБУ затримала диверсантів російських спецслужб, засланих вбивати в українській формі (відео)

11:24 28 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Прес-центр Служби безпеки України повідомив у середу: «СБУ затримала трьох мешканців Харкова, які мали завдання вчинити тяжкі злочини проти мирного населення на Донеччині, перевдягнувшись у форму українських військових».


Відео: Служба безпеки України

Прес-центр Служби безпеки України інформує сьогодні, 28 січня, в повідомленні «СБУ затримала диверсантів, які виношували злочинні плани мордувати мирних людей, вдаючи із себе українських вояків (відео)»:

«У рамках посилення антитерористичних заходів у Харківському регіоні контррозвідка СБУ викрила та знешкодила диверсійну групу, яка спільно з терористами т.зв. «ДНР» готувала на замовлення російських спецслужб збройну провокацію з метою дискредитувати сили АТО на підконтрольних українській владі територіях. СБУ затримала трьох мешканців Харкова, які мали завдання вчинити тяжкі злочини проти мирного населення на Донеччині, перевдягнувшись у форму українських військових.

У такий спосіб куратори та ватажки «ДНР» намагалися відволікти увагу світової спільноти від злочинів російських терористичних підрозділів та дестабілізувати ситуацію у мирних містах. Учасники диверсійної групи отримали вказівку прибути до м. Курахове Мар’їнського району Донецької області, де їхні поплічники приготували для них  зброю та військовий одяг з розпізнавальними знаками українських вояків. Після цього зловмисники готувалися пограбувати місцевого підприємця, вчинити жорстоку розправу над ним та його родиною – це повинно було стати темою чергових замовних сюжетів на російському телебаченні.

СБУ упередила реалізацію злочинного наміру і затримала диверсантів. У зловмисників вилучено два карабіни, гранати РГД-5, велику кількість набоїв. У рамках кримінального провадження затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, тривають слідчі дії».

Про це повідомляється в середу на сайті прес-центру Служби безпеки України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів