СБУ інсценувала викрадення нардепа

18:35 23 лютого 2017 р.

Народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що він став «учасником спецоперації українських силових структур із знешкодження чергового терористичного угруповання, яке планувало низку злочинів в Одесі та Одеській області».

Керівник прокуратури Одеської області Олег Жученко повідомив сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу, що народний депутат БПП Олексій Гончаренко перебуває у безпечному місці. За його словами, нардепа знайшли під час відпрацювання силовиками іншої справи про розповсюдження заборонених матеріалів.

«Було виявлено організовану групу, яка займалася виготовленням і розповсюдженням друкованих матеріалів, які мали на своїй меті національної і міжетнічної ворожнечі», – розповів Олег Жученко. – Сьогодні їх встановлено, трьох осіб затримано».

«Документуючи цю групу, правоохоронцями встановлено факт посягання на життя і здоров'я депутата Гончаренка. Він зараз в беспечному місці, зараз уже буде давати показання в якості потерпілого», – додав прокурор.

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в інтернет-видання «Українська правда»

Пізніше Олексій Гончаренко повідомив деталі спецоперації силовиків з інсценування його викрадення. За його словами, він став «учасником спецоперації українських силових структур із знешкодження чергового терористичного угруповання, яке планувало низку злочинів в Одесі та Одеській області».

На запитання про те, чи знав він завчасно про цю спецоперацію, політик відповів: «Так. Ця операція тривала багато тижнів. Це угруповання вели, документували їхні розмови, отримуючи відповідні санкції суду. Там була ретельна і копітка робота СБУ. Я на якомусь етапі був повідомлений про те, що одним з об'єктів атаки для цього угруповання був обраний саме я».

Олексій Гончаренко також розповів: «Зранку я з’явився, щоб вони побачили, що я вже є в Одесі. Далі було інсценовано моє викрадення. Замовники та організатори, думаючи, що я є викраденим, виїхали на відповідне місце, куди мене мали доставити для вчинення розправи. Там вони були затримані співробітниками СБУ, у них було вилучено знаряддя. Тобто кислота, зброя, засоби тортур».

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в інформагенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів