«Самопоміч» у ЛОР буде оприлюднювати проекти рішень, які виноситимуть на розгляд депутатів

18:53 13 лютого 2017 р.

Фото до новини

Фракція партії «Об'єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді буде оприлюднювати проекти рішення, які виноситимуть на розгляд депутатів, та пояснювати свою позицію заздалегідь, до дня голосування.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 13 лютого, під час прес-конференції на тему: «Прошу голосувати, прошу підтримати»: які рішення не варто підтримувати попри заклик голови Львівської обласної ради», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила голова фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Інна Свистун.

На її думку, така публічність дозволить виборцям впливати на своїх обранців з інших політичних сил.

- Наша фракція кілька сесій підряд намагається переконати своїх колег у сесійній залі – не приймати корупційних рішень. У таких намаганнях ми зазнаємо невдачі. Останній приклад – голосування щодо надання підприємству «Керамбуд» дозволу на виконання робіт з гірничого відводу.

Спочатку його підтримали всього 42 депутати. Тобто, рішення – не прийняте. І, буквально, через 10 хвилин його знову ставлять на голосування і підтримують більшістю, - розповідає вона.

Також Інна Свистун стверджує, що друга за чисельністю фракція у Львівській обласній раді зараз зазнає певних утисків від колег.

- Наше представництво постійно зменшують у тих чи інших комісіях. Наприклад, у конкурсі мікропроектів усунули від головування Парасковію Дворянин, - говорить голова фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді.

Також, за словами її колеги-депутата, дуже непорядно вчинили, коли звільнили з посади заступника голови комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Тетяну Письменну в той час, коли вона перебувала на лікарняному.

- Я хворіла і не могла бути присутньою на засіданні комісії. І тоді більшість членів комісії проголосували, щоби мене зняли з посади заступника голови комісії. Мені сказали: «Ти увесь час голосуєш «проти». Отож, або ти голосуєш як всі, або ми тебе знімаємо з посади», -  розповідає Тетяна Письменна.

Також, за її словами, коли вона вперше прийшла на засідання комісії, то виявилося, що вона – єдина жінка. І її колеги-депутати, чоловіки, дуже здивувалися, що в питаннях, пов’язаних з  дорогами, інфраструктурою, землею та архітектурою тямить жінка.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів