Розвантажувальні жилети для солдатів на передовій шиють волонтери під Львовом (відео)

20:56 30 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Держава такими речами вояків не забезпечує, проте бійцям це конче потрібно, щоб носити при собі патрони, гранати й аптечку.


Відео: Zaxid.net

Декілька добровольців в селі Оброшине, що поблизу Львова, створили невеличкий цех, де шиють розвантажувальні жилети для хлопців, які воюють у зоні АТО. Держава такими речами вояків не забезпечує. Проте бійцям це конче потрібно, щоб носити при собі патрони, гранати й аптечку.

До волонтерів звернулись солдати, які воюють у гарячих точках, аби допомогли з екіпіруванням. Починали волонтери шити розвантажувальні системи в гаражі. Та нещодавно благодійники віддали в оренду задарма невелике приміщення, докупили швейні машинки та облаштували виробництво.

Раменно-плечові жилети в магазинах коштують щонайменше півтисячі гривень. Активісти їхню вартість не рахували, адже чималу частину тканин та матеріалів купили добрі люди за свої гроші.

«Про розгрузку мало хто знає і розуміє, що це таке, вона має можливість підняти ефективність бійця на полі бою. Дати йому можливість виконати бойове завдання і вернутись додому живим. Я роблю ставку на добровольчі батальйони. Висилаю «розгрузки», оскільки їм найменше приділяється уваги з боку держави», – зазначив ініціатор пошиття розгрузок Руслан.

Активісти довго вивчали, як виготовляти якісні раменно-плечові системи, відтак технологію запозичили іноземну. «Це дорогий якісний матеріал... витривалий... Хлопці розказували, що їх держава забезпечила взуттям, берцами, і вони дістали хімічні опіки, не від зовнішнього впливу… а від самого металу… тоді 50 чоловіків лежали в лікарні», – розповів волонтер Любомир Полюга.

Перші розвантажувальні системи відправили на перевірку морським піхотинцям. Ті задоволені, адже виріб придатний для людини будь-якої комплекції та росту. Магазини можна причепити, як зручніше бійцям, пояснили активісти.

Для вояків такі розвантажувальні системи конче потрібні в боях. «Штатно на бійця дають 3 магазини від автомата, 2 ручні гранати, якусь аптечку, харчі, які йому потрібні», – розповів волонтер Любомир. – Але йому не дають у що це покласти, а насправді це рятує людям життя».

Загалом добровольці уже передали солдатам двісті таких жилетів. Зараз готують нову партію.

Інтернет-видання «Zaxid.net» розповідає про це сьогодні, 30 липня, в публікації «Львівські волонтери шиють розвантажувальні жилети для солдатів на передовій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів