Росія погрожувала нам застосуванням ядерної зброї, – Міноборони

16:07 14 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це повідомив у неділю керівник українського військового відомства Валерій Гелетей.

Очільник Міноборони Валерій Гелетей заявив, що керівництво Росії погрожувало застосувати тактичну ядерну зброю проти України. Про це він сказав на прес-конференції в неділю, 14 вересня.

«Я наголошую на тому, що Росія погрожувала нам застосуванням і тактичної ядерної зброї», – сказав він. Гелетей також зазначив, що Україна очікує в поточній ситуації допомоги озброєнням від країн НАТО, в першу чергу від США і Великобританії.

За словами міністра оборони, у випадку відсутності такої допомоги Україна змушена буде повернутися до розробки власної ядерної зброї. 

Інтернет-видання «iPress.ua», яке передає в неділю цю заяву, також додає:

«Раніше Гелетей заявляв, що країни Організації Північноатлантичного договору почали передачу зброї Україні. До слова:

Міністр охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки у 1992-1998 роках, керівник делегації на переговорах з Росією щодо ядерного озброєння Юрій Костенко стверджує, що на відновлення ядерного статусу Україні потрібно близько $100 млрд. «Для того, щоб створити систему напрацювання високозбагаченого урану і плутонію, є діюча ядерна енергетика, але для виключення і подальшої обробки цих елементів необхідно новітнє виробництво», – стверджує Костенко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів