Росія готується захопити дві третини України, - ЗМІ

17:01 4 грудня 2021 р.

Фото до новини

Президент Росії Владімір Путін готується до захоплення двох третин території України на початку 2022 року.

Про це повідомляє BILD із посиланням на свої джерела серед високопоставлених чиновників, інформує Іnforesist.org, пише Dailylviv.com.

За даними джерел, “плани-максимум” РФ по війні проти України “лежать у ящику, а Путін ще не вирішив, чи будуть вони реалізовані». При цьому уточнюється, що перекидання військ з квітня свідчить про те, що Кремль схиляється до реалізації планів нападу.

Представник служби безпеки розповів, що в разі наказу Путіна російські військові в січні-лютому «одночасно атакують з північного Криму, через окуповані території на Сході і з півночі». Однак інші інсайдери НАТО впевнені, що атака може відбутися в 3 етапи, кожен з яких може бути останнім в операції, якщо реакція Заходу на вторгнення призведе до переоцінки ситуації.

Чиновник американської розвідки уточнив, що Путін має намір спочатку захопити південь України, «щоб забезпечити постачання в Крим, а також відрізати Україну від моря, а значить, від постачання». Зокрема, РФ планує використовувати десантні кораблі, перекинуті з Балтійського моря в регіон навесні, «для перевезення танків і військ із Криму на околиці Одеси».

Інший високопоставлений військовий заявив, що в Росії планують десантну операцію «на схід від Одеси, між селами Фонтанка і Коблево». Російські війська збираються “просунутися на північний схід від міста, потім повернути ліворуч і просунутися в Придністров’ї”, таким чином оточивши Одесу.

Водночас у Херсонській області вздовж річки Дніпро будуть проводитися «повітряно-десантні операції спецназу», які заблокують мости через найважливішу річку країни і таким чином перекриють постачання українцям.

“З Криму спочатку буде “тільки” артилерійський вогонь по сильних українських позиціях. Тоді українські війська будуть тут зв’язані і не зможуть відбити мости за ними”, – сказав співрозмовник видання.

На думку джерела, російські військові з технікою будуть просуватися з окупованого Донбасу на захід, а потім розділяться і одна частина піде на Запоріжжя і далі, а інша буде просуватися в бік Криму. Якщо цей наступ закінчиться успіхом для РФ, увесь південь України опиниться під її контролем, і Путін побудує коридор з Росії до кордону НАТО з Румунією.

Паралельно першій фазі війни авіація Путіна і балістичні ракети послаблять військовий потенціал України по всій країні. Російські танкові частини можуть перейти кордон в Луганській і Харківській областях і просунутися в Дніпро і Полтаву. Один з офіцерів пояснив, що військові будуть відключати в оточених містах електрику і газ, а також відрізати шлях до постачання продуктів.

На його думку, через кілька тижнів росіяни можуть проголосити себе рятувальниками мирних жителів, вдертися в капітулюючі міста і “врятувати” українців від голоду або смерті.

На третьому етапі армія РФ наступатиме на українську столицю з півночі. Однак джерело впевнене, що наступ на Київ може відбутися і на початку військових дій, якщо того вимагатимуть обставини.

У BILD зазначили, що поки що участь Білорусі у війні сумнівна, але якщо це станеться, вона буде частиною плану РФ з оточення і облоги Києва з північного сходу і північного заходу. Потім російські війська просунуться “приблизно до лінії Коростень-Умань, щоб відрізати постачання із Західної України. Тоді можна було б очікувати капітуляції Києва, а значить і України під тиском Заходу”.

Джерела вважають, що Україна не зможе протистояти повномасштабному вторгненню Росії. Збройні сили, «якщо вони не будуть повністю знищені”, відійдуть на захід країни.

На думку іншого співрозмовника видання, «американських протитанкових ракет Javelin не вистачить для всіх російських танків, а турецькі дрони Bayraktar будуть розбиті російськими бойовими літаками. Військові впевнені, що для захисту України знадобляться сучасні західні зенітні ракети типу «Патріот» і протикорабельні ракети типу «Гарпун».

Офіцер західної служби безпеки додав, що зараз союзники України переглядають постачання зброї, але “це рішення не може виходити від НАТО, а тільки від його суверенних членів”.

Як повідомляє The Washington Post із посиланням на дані розвідки, в масованому військовому наступі Росії на Україну візьмуть участь 175 тисяч військових.

Росія може готувати напад на початку 2022 року із залученням близько 175 тисяч військових

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Російські війська розташувалися за 330 км від Львова

Росія ніколи не дотримується міжнародних норм і правил, - Леонід Кравчук

Cпецназ Великобританії можуть відправити в Україну впродовж кількох годин. Через агресію Росії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів