Росія готує провокацію, котру вона планує використати як привід для вторгнення в Україну

20:52 24 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У прес-службі штабу АТО повідомили в суботу: «Розстріл» російського гуманітарного конвою, нібито здійснений українською стороною, зможе бути використаний для офіційного введення військ РФ під приводом захисту цивільного населення».

В інформаційній агенції УНІАН передали сьогодні, 24 січня, в повідомленні «Росія готує провокацію, щоб створити привід для вводу військ в Україну, – штаб АТО»:

«Росія готує нову провокацію на Сході України для створення «надійного приводу» для офіційного вводу військ РФ на територію України. Про це УНІАН повідомили в прес-службі штабу АТО.

«Згідно задуму, представники РФ планують приховано доправити українських полонених (в основному – бійців добровольчих батальйонів) на територію України в автомобілях чергового гуманітарного конвою. Вже на території України на конвой планується здійснення нападу, який, нібито, організували українські «партизани», – розповідають у штабі. 

«Звісно, неіснуючі «партизани» будуть знищені. Втім, біля розстріляного конвою будуть залишені тіла українських полонених зі зброєю, номера якої будуть відповідати військовим частинам України. Це і буде використано як доказ... Після цього планується широкомасштабна кампанія висвітлення гуманітарної катастрофи на Донбасі у ЗМІ, у тому числі, міжнародних. А «розстріл» російського гуманітарного конвою, нібито здійснений українською стороною, зможе бути використаний для офіційного введення військ РФ під приводом захисту цивільного населення», – говориться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, МНС Росії розпочало формування 12-ї автоколони, так званого «гуманітарного конвою», на Донбас». 

Про це повідомляється в суботу на сайті інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів