Росія буде допомагати Сирії в разі військового удару з боку США

17:57 6 вересня 2013 р.

Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що Росія може змінити свою оцінку ситуації в Сирії після того, як звіт комісії ООН з розслідування застосування хімічної зброї в цій країні буде готовий.

"У разі військового удару Росія буде продовжувати надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз, шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері. Про це заявив Президент Росії Владімір Путін на підсумковій прес-конференції на саміті G-20 в Санкт-Петербурзі.

Так, відповідаючи на питання, чи стане Росія надавати підтримку Сирії в разі нанесення по ній військового удару, Путін відповів: "Чи будемо ми допомагати Сирії? Будемо. Як і зараз допомагаємо. Ми постачаємо зброю, співпрацюємо в економічній сфері. Сподіваюся, більше буде і гуманітарного співробітництва, в тому числі і у вигляді поставок гуманітарної допомоги - надавати підтримку тим людям, цивільному населенню, яке опинилося у дуже важкій ситуації сьогодні".

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, своєю чергою, заявив, що Росія може змінити свою оцінку ситуації в Сирії після того, як звіт комісії ООН з розслідування застосування хімзброї в країні буде готовий. 

"Росія не вірить, що хімічну зброю було використано Асадом. Давайте дочекаємося результатів роботи комісії. Можливо, після нього оцінка ситуації сильно зміниться", - сказав Ердоган. 

За його словами, діалог Туреччини з Росією щодо Сирії "ведеться і буде продовжений".

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів