Росія блефує на кордоні з Україною, – експерт (відео)

19:28 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sitemaidan

За оперативними даними спільноти «Інформаційний Опір», помітного збільшення угруповання російських військ поблизу кордонів з Україною в четвер не спостерігається.


Відео: Громадське ТБ

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 24 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

У зв’язку зі заявою міністра оборони РФ Сергія Шойгу про початок навчань російських військ поблизу держкордону з Україною, повідомляємо наступне. Ми не спостерігаємо помітного збільшення угруповання російських військ поблизу кордонів з Україною

За нашими даними, російські батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів, про які говорить глава МО Росії, були сформовані ще декілька днів тому (про що повідомляла група ««Інформаційний Опір»)».  У 150-км зоні від держкордону на території Росії як і раніше налічується до 50 тисяч російських військовослужбовців.

Таким чином, важко говорити про нинішнє зосередження російських військ біля кордону як реакцію Росії на АТО, проведену на сході України. Дане угрупування російських військ було зосереджене біля кордону до цих подій.

Стосовно ж 20-кілометрової прикордонної зони, то впродовж останньої доби було помічено:

На Донецком напрямі поблизу населеного пункту Гуково (Ростовська область Росії, два кілометри відкордону) на автотрасі було зафіксовано пересування 50 БТР, двох танків, до однієї тисячі військовослужбовців (ця ж колона помічена в Новошахтинську).

На Слобожанському напрямі від населеного пункту Хомутовка (Курська область Росії, 15 кілометрів від кордону) до населеного пункту Круглая Поляна (Брянськая область Росії, один кілометр до кордону) – висунулася колонна з п’яти танків».

Як інформував «Щоденний Львів», російська армія відпрацьовує біля кордонів з нашою країною свої марші для зупинки української «військової машини» – про це заявив у четвер міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу, натомість очевидець повідомив у четвер про пересування біля кордонів з Україною російської бронетехніки зі символікою миротворців, в інтернет-мережі «Facebook» сьогодні також були опубліковані відео, на яких видно пересування російської військової техніки на вулицях російського міста Новошахтинск до українського кордону, зокрема, до кордону з Україною перекидають техніку Центрального військового округу Росії – очевидці спостерігають у четвер пересування в тому числі самохідних артилерійських установок, однак виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов заявив у четвер у телезверненні до українського народу, що антитерористична операція триватиме попри скупчення російських військ на кордоні нашої держави.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів