Російським телеканалам заборонили згадувати «київську хунту», «ДНР», «ЛНР» і диверсанта Гіркіна, – ЗМІ

12:12 14 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: provse.te.ua

Про це повідомив журналіст радіостанції «Эхо Москвы» Владімір Варфоломєєв.

Починаючи з 4 вересня, на центральних російських телеканалах немає жодної згадки про «київську хунту», хоч ще за день до цього термін згадувався п'ять разів. Про це повідомив журналіст радіостанції «Эхо Москвы» Владімір Варфоломєєв, грунтуючись на даних сервісу моніторингу ЗМІ «Медіалогія», який підраховує кількість згадок різних термінів і осіб в новинах.

Тема почала широко обговорюватися в інтернеті після того, як ресурс «Супутник і погром» виклав на сторінці у «Facebook», дані про те, що на ВГТРК прийшли нові «темники»: Президента України Петра Порошенка заборонили називати «злочинцем», а колишнього головного військового керівника терористів Ігоря Гіркіна взагалі не можна показувати. Також рекомендується уникати назв «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» – краще говорити «Донецька область» та «Луганська область».

Повідомлення через свій «Twitter» розтиражував депутат Держдуми Дмитро Гудков.  Київська газета «Дзеркало тижня. Україна», яка передає цю новину з почиоанням на «Newsru.com», також зазначає:

«Ляпи російської пропаганди неодноразово викликали значний резонанс в інтернеті.

Так, велику популярність отримав репортаж «Першого каналу» про дитину, нібито розп'яту в Слов'янську після того, як до міста увійшли українські силовики.

Ще один знаменитий ляп пропаганди докладно описала Аріна Бородіна на сторінках «Forbes»: якогось Андрія Петкова по одному каналу оголосили «німецьким наймитом», по іншому через півгодини - бойовиком. В тій історії відзначилися «Росія 1» і НТВ. Канал НТВ у підсумку пояснив різночитання тим, що Петков – божевільний».

 http://dt.ua/WORLD/z-rosiyskih-telenovin-znikla-kiyivska-hunta-150999_.html

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів