Російський диверсант Гіркін-Стрєлков визнав: «Я почав війну на Донбасі»

17:05 20 листопада 2014 р.

Російський дивесант Гіркін-Стрєлков під час реконструкції подій так званої громадянської війни

Російський дивесант Гіркін-Стрєлков під час реконструкції подій так званої громадянської війни
Фото: garmata.org

Колишній так званий «міністр оборони» терористичного угруповання «ДНР» заявив: «Але спусковий гачок війни все-таки я натиснув».

Колишній так званий міністр оборони терористичного угруповання «ДНР» – російський дивесант Ігор Гіркін-Стрєлков – визнав, що саме він, за його словами, «натиснув спусковий гачок війни» на Донбасі. Дослівно ж він заявив із цього приводу в інтерв’ю, опублікованому сьогодні, 20 листопада, в московській газеті «Завтра», таке:

«Але спусковий гачок війни все-таки я натиснув. Якби наш загін не перейшов кордон, в результаті все б скінчилося, як у Харкові, як в Одесі. Було б кілька десятків убитих, обпалених, заарештованих. І на цьому б скінчилося. А практично маховик війни, яка до сих пір триває, запустив наш загін. Ми змішали всі карти на столі».

За те, що досі Донецьк обстрілюється, – я несу відповідальність. За те, що Слов’янськ залишений, звичайно, я несу відповідальність. І за те, що він не звільнений, я теж несу відповідальність».

За словами дивесанта, він надає гуманітарну допомогу бойовикам. Про це він сказав так:

«Сказати, що ми їх забезпечуємо, не можна. Але ми реально допомагаємо. Половина армії одягнена зараз в зимовий одяг, яку ми їм поставили. Наша допомога йде до війська».

Інтернет-видання «7 Днів-Україна» не лише передає в четвер ці заяви з посиланням на московську газету «Завтра», а й нагадує: «Раніше Стрєлков заявляв, що не бачить можливості повернутися на Донбас з-за позиції керівництва «республік», які будуть незадоволені його поверненням. Крім того, так званий «перший голова Ради міністрів» «ДНР» Олександр Бородай заявив, що «Донецької республіки» Стрєлков більше не потрібен і не корисний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів