Російський депутат заявив, що Кремль «офіційно бреше про відсутність російських військ в Україні»

19:00 28 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: top.thepo.st

Депутат Псковських обласних зборів депутатів Лев Шлосберг стверджував у п'ятницю, що кількість загиблих на Донбасі одних лише його земляків-десантників «обчислюється в тризначних числах».

Депутат Псковських обласних зборів депутатів Лев Шлосберг заявив сьогодні, 28 листопада, в Москві журналістам на конференції «Війна в Чечні: політичні помилки і військові злочини»: «Російська Федерація офіційно бреше про те, що російські війська не беруть участі в бойових діях на території України. На жаль, беруть. На превеликий жаль, беруть участь у війні, вбивають самі і їх вбивають теж. Кількість жертв величезна, їх точна кількість сьогодні ні з українського боку, ні з російського боку невідома. На жаль, враховуючи підпільність цієї війни, довго ще не буде відомо».

Депутат додав, що кількість жертв лише серед псковських десантників сьогодні обчислюється в «тризначних числах». На його думку, вихід з сьогоднішньої ситуації – це негайне зупинення бойових дій, виведення російських військ з тих регіонів України, де вони присутні. 

Шлосберг також стверджував, що нинішня ситуація на сході України відрізняється від чеченської 20-річної давності тим, що «в Україні російська сторона заперечує сам факт ведення бойових дій своїми військами». За його словами, «вирішальне слово» у війні на Донбасі буде не за Україною і Росією.

Російський депутат також вважає: «Зараз, як мені здається, якоусь консолідовану позицію повинен зайняти ЄС і світова спільнота. Вона повинна бути, в першу чергу, антивоєнною рівною мірою по відношенню до обох сторін».

Заяви Шлосберга передає в п'ятницю власний кореспондент інформаційної агенції УНІАН у Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів