Російський актор Пореченков влаштував на Донбасі сафарі – розстрілював мирних жителів, – СБУ (відео)

17:29 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський заявив у п’ятницю: «У нас є докази того, що Пореченков не обмежився тільки злочинами в донецькому аеропорту; він влаштував ще й сафарі, під час якого розстрілював мирних жителів».


Відео: 112 Україна

«Російський актор Міхаїл Пореченков влаштував на Донбасі сафарі й розстрілював мирних жителів», – заявив сьогодні, 31 жовтня, в ефірі телеканалу «112 Україна» радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«У нас є докази того, що Пореченков не обмежився тільки злочинами в донецькому аеропорту; він влаштував ще й сафарі, під час якого розстрілював мирних жителів. Більше того, він сплатив кошти за це сафарі терористам», – повідомив радник голови СБУ.

За його словами, в СБУ є друга частина відео, на якій це «сафарі» зафіксовано. Він також пообіцяв його пред'явити телеканалу «112 Україна», щойно закінчаться слідчі дії, і це стане можливим.

«Тисяча доларів за особу, 50 тисяч було заплачено», – відповів Маркіян Лубківський на запитання ведучих про те, скільки ж коштує таке «сафарі». Телеканал «112 Україна», який передає заяву радник голови СБУ, додає: 

«Нагадаємо, тисячі переглядів у мережі набрало відео за участю Пореченкова разом з бойовиками, які обстрілюють донецький аеропорт. За словами самого актора в ефірі «ANNA-news», він приїхав у самопроголошену «ДНР» «підтримати хлопців».

Тим не менш, пізніше у своєму «Twitter» Пореченков стверджував, що не стріляв у людей, а лідери бойовиків запевняли: кадри з озброєним крупнокаліберним кулеметом Пореченковим – це «кіношна зйомка», постановочні кадри, а в реальних бойових діях актор участі не брав».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Телеканалу «112 Україна». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує в п’ятницю:

«Екс-нардеп Марков випадково «здав» Пореченкова, який обстрілював «кіборгів» у Донецьку. Колишній депутат Верховної Ради Ігор Марков на камеру розповів, як російський актор Михайло Пореченков обстрілював українських «кіборгів» в аеропорту Донецька.

Під час зйомок для каналу «ANNA news» Марков розповів про те, як забрав скандального актора з передової біля аеропорту і як він стріляв у бік українських військових. «Я його щойно забрав з аеропорту, з передової. Це нормальна людина? Там розпочався артобстріл. Кулі свистіли. Він ще й сам стріляв по цим (ймовірно, маються на увазі «кіборги» у Донецькому аеропорту)», – заявив Марков.

Натомість за кадром в цей час невідомий голос промовив: «Так, це ми не говоримо нікому. Він не стріляв».

Також сам Пореченков не соромлячись розповідав на камери, як їздив у Донецький аеропорт, допомагав бойовикам з так званої ДНР і привіз для них ліки. Як повідомлялося раніше, СБУ хоче кинути Пореченкова за ґрати на 15 років. Актора звинуватили у тероризмі».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Своєю чергою, телеканал «Еспресо.TV» передає сьогодні, 31 жовтня:

«Георгій Учайкін, президент Української асоціації власників зброї, прокоментував вчорашню витівку актора Михайла Пореченкова зі зброєю в Донецькому аеропорту: «Звісно, це бойові набої. В калібрі 12,7 на 108 мм. Вага кулі приблизно 50 грамів. Така куля вбиває і не залишає шансу жодній людини. Якщо людині ця пуля попала в ногу, вона її відриває і людина помирає від больового шоку. Це були бронебійно-запалювальні патрони  і він свідомо їх використовував».

Крім того, за словами Учайкіна, на відео за участю Пореченкова для експерта видно,  що він стріляв бойовими патронами, тому він не просто покидьок, а ще й брехун. »Зараз його спроби сказати , що це були холості патрони безглузді, абсурдні і блюзнірські», – наголосив експерт».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

Як інформував «Щоденний Львів», російський актор Пореченков стріляв і убік українських військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів