Російського диверсанта Гіркіна-Стрєлкова запідозрили в мінуванні будинка в Москві й різанині в Боснії, – ЗМІ

12:22 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: інтернет-газета «Преса України»

Про це повідомляє в неділю інтернет-газета «Преса України» з посиланням на ЗМІ РФ.

Інтернет-газета «Преса України» передає сьогодні, 27 липня, в публікації «Гіркін – терорист з багаторічним стажем, – шокуючі факти»:

«Російський диверсант, співробітник ГРУ Ігор Стрєлков-Гіркін, став особливо відомий у зв'язку зі своєю терористичною діяльністю у східних областях України. Російські активісти знайшли вражаючу схожість в методах дій і фоторобот злочинця, який близько 15 років тому підірвав декілька житлових будинків у Москві. Про це повідомляють російські ЗМІ, новину передає «Преса України».

Як виявилося, в Росії існує група добровольців, які вже багато років поспіль розслідують серію терористичних вибухів у Москві і підготовку ще одного такого теракту в Рязані. Довгий час про людину, що вчинила цей жахливий злочин, неможливо було нічого довідатися, хоча вже давно існував фоторобот злочинця.

Опублікування в українських ЗМІ аудіозаписи СБУ, де Гіркін пропонує підривати 9-поверхові будинки в Донецьку, щоб не пропустити в місто сили АТО, наштовхнуло активістів на думку про можливий зв'язок Гіркіна і Московських терористів 1999 року. Виявилося, що фоторобот терориста, причетного до вибухів у Росії в 1999 році і портрет ватажка бойовиків Гіркіна практично збігаються.

Також фоторобот Рязанського терориста, який заклав гексоген в багатоповерховий будинок схожий на того Гіркіна, який на даний момент орудує в Донбасі. Існує також шокуюче по своїй суті припущення, що вибухи житлових будинків у серпні-вересні 1999 року, є законспированими «навчаннями ФСБ».

Відзначимо, що крім очевидного зв'язку з терактами в Росії, стало відомо про те, що ще раніше Стрєлков-Гіркін брав участь в етнічних чистках мусульман у Східній Сербії, в місті Вишеград в 1992 році. Про це пише в своїй книзі колишній військовий офіцер Азіз Тафро, який є дослідником-добровольцем про російських і грецьких найманців у Боснійської Армії Сербів. Зібрані дані і свідоцтва очевидців кажуть про те, що Стрєлков-Гіркін воював у Вишеграді як член Першого Козацького Дивізіону і був повторно призначений в околиці Сараєво.

«На фото зображений молодий Ігор Гіркін, відомий зараз під псевдонімом «Ігор Стрєлков», в містечку Вишеграді з ще одним росіянином-найманцем і Бобаном Индиком, членом сербської бригади, що здійснювали осаду міста, ветераном радянської та російської армій, під час погромів боснійських мирних жителів (боснійських мусульман). Більше 3 000 мусульман загинули під час різанини в цьому Боснійському місті. Чоловіки-мусульмани були оточені і вбиті. Сотні жінок були затримані і неодноразово згвалтовані в сумно відомому спа «Ваніла Влас». Жінки, діти і люди похилого віку були замкнені у власних будинках і спалені живцем», – повідомляє подробиці кривавої бійні Азіз Тафро».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів