Російсько-терористичні війська залишили Широкине (відео)

23:58 2 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mignews.com.ua

Окупанти та їх маріонетки на Донбасі зайняли підготовлені позиції в районі населених пунктів Саханка та Безіменне.

Сьогодні, 2 липня, у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню під час щоденного брифінгу для представників СММ ОБСЄ російська сторона повідомила про рішення керівництва ОРДО (окремих районів Донецької області. – «ЩЛ») вивести свої підрозділи зі села Широкине (неподалік Маріуполя. – «ЩЛ»). За інформацією російської сторони СЦКК, станом на 08.00 у Широкиному не залишилося жодного підрозділу ОРДО.

– Нарешті самопроголошене керівництво зрозуміло необхідність виконання Мінських угод. Але дуже прикро, що для цього розуміння їм знадобилося стільки часу, – зазначив очільник української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран. – З того моменту, коли були підписані Мінські домовленості, які визначали, що територія Широкиного підконтрольна українській владі, пройшло вже десять місяців. Скільки ж українців загинуло за цей час навколо цього населеного пункту!

Ще навесні 2014 року, у квітучому містечку на узбережжі Азовського моря працювала школа, в оздоровчому таборі «Маяк» лунав дитячий сміх, повноцінно функціонували бази відпочинку та риболовецький колгосп. Тепер це нашпигована залізом смуга землі: житлові будинки знищені, комунальні комунікації зруйновані, повсюди лежать міни, які не розірвалися, та були протягом цього часу встановлені бойовиками ОРДО.

З півтори тисячі мешканців, які раніше проживали у селищі, сьогодні не залишилося нікого. Тепер потрібен тривалий час і чимало зусиль, щоб повернути знищене вщент селище до повноцінного життя.

– Цинізм ситуації полягає у тому, що напередодні чергових переговорів у Мінську бойовики демонстративно вирішили повернути українцям знищене і безлюдне Широкине, позиціонуючи це рішення як дотримання Мінських угод, – заявив генерал-майор Андрій Таран.

Сьогодні спостерігачами Спільного центру впродовжсвітлого часу доби обстрілів цього населеного пункту не зафіксовано. Підтверджується і вихід бойовиків з Широкиного, який тривав з ночі до ранку 2 липня.

Наразі незаконні збройні формування ОРДО зайняли підготовлені позиції на схід від Широкіного: в районі населених пунктів Саханка та Безіменне. Зараз в Широкиному – повна тиша.

Очікується, що найближчим часом СММ ОБСЄ та Спільний центр встановлять в цьому містечку постійний спостережний пост. Про це повідомили сьогодні, 2 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів