Російсько-терористичні війська «зачищували» Вуглегірськ танками, які обстрілювали житлові будинки (відео)

16:52 4 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: podrobnosti.ua

Під час захоплення Вуглегірська нелюди стріляли по житлових будинках прямою наводкою з танка.


Відео: «Редакция ЮА»

«Під час захоплення Вуглегірська терористи прямою наводкою з танка стріляли по житлових будинках», – повідомляється сьогодні, 4 лютого, на телеканалі «Інтер». Його журналісти конкретизують:

«Під прикриттям вогню бронетехніки підбиралися до багатоповерхівок, нишпорили по квартирах. Самі терористи назвали цей процес «зачисткою», в якій брали участь танки, БМП і БТРи.

Люди намагаються покинути місто. Старики і діти, несучи останні пожитки, біжать від боїв.

«Зачистка» від терористів

Відео зі захопленням Вуглегірська, виклали самі терористи, відзвітувавшись про повний контроль міста. Те, що в Вуглегірськ перебувати під контролем противника підтвердив і кореспондент «Подробиць» Ірина Баглай, яка зараз знаходиться в районі Дебальцево.

Для операції противник виділив окремі групи терористів, які на бронетехніці увійшли в місто. У самому Вуглегірську в цей час ще по вулицях ходили мирні громадяни.

Загнавши БТР на одну з вулиць приватного сектору, терористи почали нишпорити по дворах, пробираючись під парканами. У «зачистці» житлових районів активну участь брали танки. Судячи з кількості гільз, які лежали лише у одного танка, він відстріляв близько половини боєкомплекту стоячи на місці.

Житлові будинки під вогнем

Незважаючи на оголошений статус «зачистки», під вогонь танка терористів потрапила багатоповерхівка. Командир терористів віддав наказ вести вогонь по житловому будинку осколковими снарядами. А якщо не вийде, то «скласти дім». І віддав наказ бойовика явно не цікавило, чи знаходяться в житловому будинку мирні жителі.

Під радісні крики бойовиків танк посилає снаряд за снарядом в квартири на верхніх поверхах будинку. Потім ще одну багатоповерхівку по вулиці Станкевского на південному заході міста обшукує кілька десятків бойовиків, які підходять під захистом броні БТРа.

Увірвавшись до будинку, група бойовиків початку планомірний обшук квартир, на відео потрапили виламані снарядами стіни і роздроблені коридори. На самому відео можна помітити журналістів російського каналу, які знімали бої в Вуглегірську.

Втеча мирних жителів

Мирні жителі Вуглегірська намагалися вийти з міста. «По дорозі з міста пішки йдуть всі ті, кому не вистачило місця в машинах, несуть хто скільки може. Більшість людей навіть не уявляють де проведуть наступну ніч», – пише Олександр Пуїшин у «Facebook». Але в самому Вуглегірську все ще залишаються люди, в основному люди похилого віку та інваліди, пише свідок!.

Як інформував «Щоденний Львів», речник АТО Андрій Лисенко повідомив у середу про ситуацію у Вуглегірську: «За останньою інформацією, частина міста залишалася під контролем бойовиків, на деяких позиціях залишалися наші українські військові, вони їх утримували».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів