Російсько-терористичні війська розпочали масований наступ на аеропорт Донецька (відео)

09:05 2 жовтня 2014 р.

Аеропорт Донецька

Аеропорт Донецька
Фото: Reuters

Такі оперативні дані повідомили в четвер у прес-центрі АТО й координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.


Відео: ТСН

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 2 жовтня:

«Ситуація в районі Донецького аеропорту залишається напруженою. Сьогодні, о шостій ранку, по широкому фронту, із застосуванням стрілецької зброї, розпочався штурм донецького аеропорту.

Напередодні непідконтрольні збройні формування неодноразово обстрілювали позиції українських силовиків з використанням озброєння танків, РСЗВ БМ-21 Град, артилерії та мінометів, чотири рази штурмували територію аеропорту. Нині територія Донецького аеропорту під контролем сил АТО, особовий склад підрозділів мужньо та професійно виконує завдання з охорони стратегічного об’єкту.

Уночі бойовики нанесли вогневі удари по позиціях АТО в районі н.п. Красногорівка, Трудовскоє, Рідкодуб, Никішино, Малорловка, кургану Гостра Могила. Обстановка в Маріуполі підконтрольна силам антитерористичної операції. Рішення штабу АТО спрямовані на побудову ефективної лінії оборони, мінімізацію втрат особового складу та техніки, а також отримання переваги на конкретно визначених оперативних ділянках».

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 2 жовтня, такі її оперативні дані:

«За минулу добу зафіксовано більше 30 обстрілів позицій українських військ. Обстріли здійснювалися з танків, мінометів, ствольної артилерії, РСЗВ і стрілецької зброї. 

Чотири рази російсько-терористичні війська намагалися штурмувати аеропорт «Донецьк». Всі атаки відбиті, противник зазнав суттєвих втрат. 

О 6.00 почалося нове масований наступ на позиції наших військ, які базуються в аеропорту Донецька. Обстрілу піддалися позиції наших військ: шість разів – опорний пункт біля н.п. Нікішине; чотири рази – позиції біля н.п. Рідкодуб; тричі рази наносився вогневої удар по підрозділах біля н.п. Тоненьке; по два рази обстріляні позиції сил АТО біля Авдіївки, Красногоровки, Малоорлівки, кургану Гостра Могила.  Також обстріляні блок-пости і опорні пункти українських військ поблизу н.п. Щастя, Піски, Попасна, Оленівка. 

У районі пункту пропуску «Ізварине» зафіксовано перекидання на Донбас з Росії 1 танка, 18 БМП, порядку 20 вантажних автомобілів. Одночасно з української території до Росії виведено 2 РСЗВ «Град», 4 БМП і 47 вантажних автомобілів. 

Зафіксований відвід з Луганська терористичних угруповань, які раніше прибули з Краснодона. Бойовиків перекидають на територію Росії в навчальний центр ГРУ ГШ ЗС РФ в районі Ростова-на-Дону. Терористам повідомляють, що після проходження навчання вони будуть перекидатися в складі ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп в Україну, на території, контрольовані українськими військами. 

Терористи в Луганській області розпускають чутки про підготовку приєднання «ЛНР» і «ДНР» до Росії та створенні на їх основі «Південно-Західного федерального округу РФ». Подібні заяви, зроблені в приватних бесідах, зафіксовані й на рівні представників керівництва «ЛНР». 

Керівництво терористичних організацій планує ввести «прибутковий податок» у розмірі 20% від доходу. У «ЛНР» податок планується ввести з 15 жовтня. На даний момент «податки» в «ЛНР» і «ДНР» (в першу чергу – для бізнесменів) у вигляді поборів «на потреби республік» вже існують, їх розмір окремі терористичні групи встановлюють на свій розсуд». 

Зокрема Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів