Російсько-терористичні війська обстрілюють окуповану ними Горлівку (відео, оновлено)

23:55 25 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Агресори намагаються дискредитувати Збройні Сили України.

«Увага!!! У ці хвилини терористи ведуть вогонь зі Спартака у напрямку Горлівки з реактивних систем залпового вогню. Вже випущено 20 снарядів. В такий спосіб бойовики знову намагаються дискредитувати Збройні Сили України. Нагадуємо, що Спартак тимчасово знаходиться під контролем терористів», – повідомили сьогодні, 25 листопада, ввечері на сторінці прес-центру штабу АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість тележурналісти передали в середу ввечері:

«На даний момент не можна сказати з яких РСЗВ бойовики ведуть обстріл в напрямку Горлівки. Однак можна стверджувати, що вогонь – прицільний. Про це заявив речник штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі телеканалу «112 Україна». Дослівно ж він повідомив:

«Зараз точно сказати не можна, були це «Гради» чи щось інше, але точно можна сказати, що вогонь був прицільний, тому що перші два – це так звані пристрілювальні, а після цього ще було 18. Оскільки вогонь вівся не на нашій території, то з'ясувати точно в найкоротші терміни, що це було, скажімо так, неможливо.

Але, в принципі, це робиться не вперше, я думаю, що вони це і робили, і будуть продовжувати робити. Причина проста. Справа в тому, що за злочини, які вони здійснили і здійснюють, їм доведеться відповідати. Тому для них війна – це рятувальний круг. Для них війна завжди вигідна».

Спікер штабу АТО додав, що 25 листопада більшість обстрілів була на донецькому напрямку. Він також повідомив:

« ранку до вечора ми перебували в Пісках. Гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецька зброя – все це було присутнє. Швидше за все, це були ті ж самі неприцільні професійні обстріли.

Якщо хтось думає, що в разі атаки або прицільних обстрілів з невеликої відстані по наших позиціях наші військові не будуть відповідати, вони дуже сильно помиляються. Кожен командир на місці має право приймати рішення щодо відкриття вогню. Тому я думаю, що для паніки немає причин».

Про це повідомляється сьогодні, 25 листопада, на телеканалі «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», нашим бійцям на сході України дозволено відкривати вогонь тільки в разі загрози життю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів