Російсько-терористичні війська на Донбасі перекинули на Вуглегірськ і Чорнухине 95% своєї бронетехніки, – нардеп

18:05 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: yeghiazaryan.ru

Народний депутат Антон Геращенко закликав у неділю: «Для того, щоб зараз утримати ситуацію потрібно завдавати контрударів по базах бойовиків в Горлівці, Стаханові та інших опорних пунктах терористів з яких вони ведуть наступ на Дебальцеве».

Народний депутат Антон Геращенко повідомив сьогодні, 1 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Був у Семена (народного депутата і командира батальйону «Донбас» Семенченка. – «ЩЛ») в лікарні. Поранення середньої тяжкості. Отримав його по дорозі з Чорнухине в Дебальцеве, де його машина вже вдруге за два дні потрапляє в засідку. Перший раз був учора по дорозі з Дебальцевого в Вуглегірськ, де колона ЗСУ і загін Національної Гвардії потрапили в засідку.

Семен порівняно легко відбувся – зламані ребра і їх осколками пробило ліву легеню. Плюс контузія. При цьому загинули двоє хлопців, які були з ним в одній машині. Зробили дренаж легені. Жити буде.

Обговорили зі Семеном ситуацію під Вуглегорськом – Дебальцевим - Чорнухиним. Вона не проста. Тут я постараюся спокійно і виважено передати те, що зараз відбувається там.

Російський Генштаб готував операцію по захопленню Дебальцевського вузла, я думаю, зі середини вересня минулого року. Як добре готувалися захищати ці ключовим населені пункти наші генерали – найближчим часом покаже. У них було цілих п’ять місяців і підтримка всієї країни, для того щоб зміцнити Дебальцеве і всі підступи до нього.

Або Вуглегірськ та Дебальцеве встоять і противник буде відкинутий на свої рубежі, або я не зможу пояснити народу України, який голосував за мене і за партію «Народний Фронт», про те, чому так відбувається, що ворог наступає, а для наших керівників ЗСУ це стає несподіванкою.

Для того, щоб зараз утримати ситуацію потрібно завдавати контрударів по базах бойовиків в Горлівці, Стаханові та інших опорних пунктах терористів з яких вони ведуть наступ на Дебальцеве. Розвідка знає, що бойовики всі свої сили зараз кинули на блокування та оточення Дебальцевого.

95% танків та іншої бронетехніки кинуті ними зараз на Чорнухине й Вуглегірськ. Значить, треба бити їм у тили й проводити відволікаючі маневри – поки вони там слабкі!

Звертаюся до Верховного Головнокомандувача, Президента України, – заслухайте доповідь керівництва Генерального Штабу про ситуацію в районі Вуглегірська- Дебальцевого- Чорнухиного. Доповідь не формальну, а детальну по кожному підрозділу, батальйону, бригаді, дивізіону.

Поставте запитання про реальне співвідношення наших сил і сил противника. Про наявність резервів у нас і у противника. Про запаси боєприпасів і ступінь зношеності техніки.

Нагородіть тих, хто стали за цей важкий місяць січень героями, не за званнями й посадами, а за силою духу і хоробрості. Покарайте тих, хто виявилися не готовими до активних дій противника за напрямками удару, про які останні п'ять місяців не говорив тільки лінивий!

Народ України, Верховна Рада, чекає від Вас дій і рішень, направлених на захист Батьківщини, доля якої вирішується зараз не стільки на міжнародних переговорах, скільки під Вуглегорськом, Чорнухиним, Дебальцевим!».

Нардеп написав це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів