Російсько-терористичні війська готують на Донбасі наступ одночасно на двох напрямках, – «ІС» (відео)

09:15 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «РИА Новости»

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у понеділок її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі керівництва антитерористичною операцією повідомили сьогодні, 22 вересня, таке «Оперативне зведення»:

«Сили АТО контролюють визначені ділянки та території за допомогою мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів, проводять підготовчі заходи, спрямовані на реалізацію мінських угод задля встановлення миру на Донбасі.  Непідконтрольні банд формування використовують тактику обстрілів позицій українських військовослужбовців, розгортаючи свої вогневі точки на територіях поблизу населених пунктів.

Наші сили відкривають вогонь лише у відповідь, влучним вогнем знищуючи бандитів. Так, вчора близько 18.00 в районі населеного пункту Гранітне була знищена група піхоти бойовиків з крупнокаліберними гвинтівками (12,7 мм). Напередодні ці терористи обстрілювали позиції українських військовослужбовців».

Про це повідомили в понеділок на сторінці прес-центру керівництва антитерористичною операцією в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 22 вересня, такі її оперативні дані:

«Найбільш складна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі зберігається в Донецку, Дебальцевому, Маріуполі. За наявними даними, російсько-терористичні війська готують наступ одночасно й на приморському напрямку, і на півночі контрольованій ними зони в Донецькій і Луганській областях.

На даний момент керівництво терористичних організацій обговорює з російським командуванням те, який напрямок обрати основним, а який - допоміжним. Активно обговорюється питання про призначення терориста І.Безлера (позивний «Біс») «головнокомандувачем Новоросії». Одночасно ухвалено рішення про серйозні кадрові чистки в рядах керівництва терористичних груп. У «ДНР» запущено циркуляр, в якому наказано «комплектувати ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи. – «ЩЛ») тільки з їхніх перевірених бійців, які зарекомендували себе в попередніх боях ...». 

Відзначено прибуття з Росії станцій РЕБ (радіоелектронної боротьби. – «ЩЛ») і радіотехнічної розвідки. Ці станції укомплектовані штатними російськими фахівцями та охороняються винятково російськими військовослужбовцями.

Переміщуються тільки ночами, ретельно маскуються, параметри роботи станцій місцевим терористам не повідомляють. Частина техніки прибула разом з т.зв. «гуманітарним конвоєм» з Росії. Також з останнім «гуманітарним конвоєм» з РФ на Донбас прибули боєприпаси, які розвантажуються на складах як «ДНР», так і «ЛНР». 

У районі Сніжного й Красного Луч розгортаються «тилові органи» (склади, ремонтні майстерні тощо). Там же створені перевалочні бази.

Частина вантажів, які прибувають з Росії (в основному боєприпаси, амуніція й спорядження), переправляються далі в район Тельманового та далі на південь. Через Новоазовськ з РФ прибуває важка техніка й озброєння.  Одночасно керівництво «ДНР» і «ЛНР» висуває до бойовиків жорстку вимогу берегти техніку й озброєння, аргументуючи це тим, що в найближчому майбутньому потік ВОТ (важких озброєнь і технологій. – «ЩЛ») з Росії припиниться, й російським військовим командуванням запропоновано «Новоросії» створювати власну ремонтну базу. 

Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати обстріли й вести наступальні дії, намагаючись витіснити українські війська зі займаних ними позицій. Зокрема: 

– Зафіксовано чотири обстріли позицій українських військ у районі аеропорту в Донецьку. Обстріли здійснювалися з танків і мінометів. 

– У районі  Гранітного позиції наших військ і міст у південних передмістях цього населеного пункту обстріляні не менше шести разів. Обстріли здійснювалися з мінометів, ствольної артилерії й стрілецької зброї. Противник робив спроби штурму, всі вони були відбиті. Під час наступальних дій бойовиків значна частина їх була знищена, включаючи снайперську підрозділ, які висувалися на позиції для обстрілу наших підрозділів. 

– Із мінометів обстріляні позиції поблизу Пісків і Трудівського. 

– Зафіксовано чотири обстріли позицій українських військ у районі Дебальцевого. Обстріли здійснювалися з артилерії, мінометів і РСЗВ БМ-21 «Град». 

– Двічі обстріляні позиції поблизу нМаріуполя, в т.ч. з РСЗВ БМ-21 «Град». Позиції українських військ в секторі «М» за добу обстріляні 12 разів. 

В цілому зафіксовано не менше 40 обстрілів позицій українських військ».

Дмитро Тимчук повідомив це в понеділок в інтернет-мережі «Facebook» і на сайті «ІС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів