Російсько-терористичні війська більше тисячі разів обстріляли українські позиції під час «перемир’я» (відео)

09:15 30 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 2.russia.tv

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у вівторок її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомив сьогодні, 30 вересня, такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні бойових дій на Донбасі найбільш напружена ситуація зберігається в районі н.п. Донецьк, Мар'їнка, Нікішине, Щастя, Смєлоє. Російсько-терористичні війська продовжують активні наступальні дії та обстріли позицій українських військ. 

Загальна кількість обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ з моменту оголошення двостороннього режиму припинення вогню перевищило 1000. За минулу добу терористи завдали більше 40 вогневих ударів по українським військам. У тому числі: 

двічі піддавалися обстрілу наші підрозділи в районі н.п. Щастя, Санжарівка, Рідкодуб, Чорнухине, Мар'їнка, Красногорівка; 

тричі завдавалися вогневі удари й двічі здійснювалися спроби штурму блокпоста біля н.п. Малорловка; 

чотири рази обстрілювалися зі ствольної й реактивної артилерії позиції біля н.п. Тоненьке; 

п’ять разів завдано вогневих ударів по опорному пункту в районі н.п. Нікішине. 

Також бойовиками атаковані наші позиції біля н.п. Смєлоє, Новобахмутівка, Старогнатівка, Дебальцеве, Камянка, аеропорт «Донецьк». У районі аеропорту в Донецьку обстановка вкрай напружена: в 6.15 бойовики обстріляли аеропорт із танків, в довколишніх районах зафіксовано скупчення більше 100 терористів. 

У районі Донецька проведено ротацію сил бойовиків і російських найманців. Вивільнені підрозділи відправлені на більш спокійні ділянки «фронту».

У двох районах Донецька відзначені перестрілки між підрозділами НД РФ і групами терористів. Одночасно зафіксовано вибуття з Донецька на територію Росії як мінімум 2 «КамАЗів» з «вантажем 200» – російських найманців, які загинули при штурмах аеропорту. 

«Польові командири» терористичних організацій активно шукають можливість отримати власні канали зв'язку з Москвою для отримання «адресної допомоги» з Росії. Такий канал зв'язку з'явився в розпорядженні командира однієї з терористичних груп («Народного ополчення Донбасу» в Горлівці) Безлера, що викликало його конфлікт із керівництвом «ДНР», яке прагне одноосібно контактувати з російським військовим керівництвом. 

У Шахтерську керівництвом терористів прийнято рішення затопити шахту «Глибока», розташовану в межах міста. Ця шахта є однією з найбільш «молодих» і сучасних (запущена в експлуатацію в 1986 році), а також потужних шахт Донбасу. 

Терористи прагнуть встановити контроль над усіма «копанками» в регіоні. Виручка від продажу вугілля ділиться наступним чином: 2/3 – на потреби терористичних організацій, 1/3 – на потреби місцевої влади. Робочим повсюдно пропонується отримувати оплату праці продовольчими пайками. 

У «ЛНР» розвивається конфлікт між «главою ЛНР» Плотніцкім і «міністром оборони ЛНР» Плотніковим. Останній звинувачує «лідера» у зв'язках з «київської хунтою» та некомпетентності у військових питаннях. Конфлікт перейшов у публічну площину - «міністр оборони ЛНР» вже відкрито, в публічних виступах критикує свого «начальника». 

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 30 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО інформують у вівторок про таке:

«Ніч в районі проведення АТО минула спокійно. Ситуація в Донецькому аеропорту та поблизу Дебальцевого підконтрольна силам АТО.

Учасники робочої групи спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін докладають зусиль задля стабілізації ситуації на сході України. Непідконтрольні збройні формування здійснюють провокації.

Протягом минулої доби неодноразово обстрілювали наші позиції в населених пунктах Нікішине, Малоорловка, Рідкодуб, Чернухіно. Під час обстрілів використовують РСЗВ БМ-21 рад. Обстановка навколо Маріуполя повністю контролюється українськими військовослужбовцями».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів