Російські ЗМІ вигадали «відправку львівських курсантів на Схід»

19:54 15 квітня 2014 р.

«Эхо Москвы» проголосило львів'янами військових у формі одягу, яка не має жодного відношення не лише до Збройних Сил, а й до будь-яких інших військових формувань України, натомість, дуже схожа на однострій російської армії:

«Эхо Москвы» проголосило львів'янами військових у формі одягу, яка не має жодного відношення не лише до Збройних Сил, а й до будь-яких інших військових формувань України, натомість, дуже схожа на однострій російської армії:
Фото: twitter.com/euromaidan

Міністерство оборони України спіймало у вівторок кремлівську пропаганду на черговому фейку

Управління преси та інформації Міністерства оборони України розповіло у вівторок у повідомленні «Черговий фейк кремлівських пропагандистів»:

«Сьогодні, 15 квітня, російські інформаційні ресурси «Интерфакс» та «Эхо Москвы» розповсюдили повідомлення щодо нібито відправлення курсантів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного «фактически на гражданскую войну в восточные регионы страны» (мова оригіналу). Розповсюджений фейк підкріплюється фотоілюстраціями, на яких зображено військових у формі одягу, яка не має жодного відношення не лише до Збройних Сил, а й до будь-яких інших військових формувань України, натомість, дуже схожа на однострій російської армії:

http://www.echo.msk.ru/news/1300762-echo.html

Як зазначив начальник Академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, поширена інформація абсолютно не відповідає дійсності та може розцінюватися як чергова невдала спроба російських спецслужб дестабілізувати ситуацію в Україні та внести розкол в українське суспільство.

– На даний час в Академії Сухопутних військ активно триває практична підготовка курсантів різних спеціальностей на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області згідно із затвердженими раніше навчальними програмами підготовки офіцерів. Під час занять курсанти практично виконують вправи стрільб, водіння бойових машин, беруть участь у навчальних вправах з тактики, інженерної підготовки, спеціальних дисциплін. Курсанти випускних курсів готуються до складання державних іспитів та працюють над дипломними та кваліфікаційними роботами, — наголосив Павло Ткачук.

Кремлівським інформ-ботам варто знати, що українські військові, а особливо майбутні офіцери, свідомо обирають професію захисника Вітчизни. Особовий склад Академії налаштований патріотично та готовий зі зброєю в руках захищати суверенітет Батьківщини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів