Російські війська неподалік кордонів України переведені в повну бойову готовність (відео, оновлено)

17:45 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Путін наказав провести раптову перевірку боєготовності у Південному військовому окрузі РФ та окремих з'єднаннях повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації.

«Росія почала раптову перевірку боєготовності у військах Південного військового округу і окремих з'єднаннях Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації», – заявив у понеділок на нараді міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу. Як повідомили сьогодні, 8 лютого, в російській агенції «Интерфакс», Шойгу пояснив:

«Відповідно до рішення Верховного головнокомандувача (президента Росії Володимира Путіна) сьогодні з п'ятої години ранку війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації переводяться в бойову готовність «Повна». З цього часу ми приступили до раптової перевірки бойової готовності військ на Південно-західному стратегічному напрямку.

У рамках раптової перевірки бойової готовності буде здійснена перевірка систем управління військами Південного і Центрального військових округів, розгорнутих в польових умовах. Особливу увагу слід звернути на перевірку готовності системи управління військами з розгортанням польових рухомих пунктів управління об'єднань і з'єднань в повному обсязі.

До виконання цих завдань залучити додатково Центральний військовий округ. Необхідно перевірити готовність авіації і сил ППО до відбиття ударів повітряного противника і захисту важливих військових і державних об'єктів».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, в російській агенції «Интерфакс». Натомість тележурналісти розповіли:

«Російські військові брязкають зброєю здовж всього кордону з Україною та в Криму. Війська Південного військового округу Росії, до якого в Москві зараховують і окупований півострів, приведені в повну бойову готовність. Путін наказав провести в частинах раптову перевірку, що почалася з п’ятьої години ранку. Перевірка зачепила і моряків Чорноморського флоту. Міністр оборони Шойгу каже, що під час перевірки мають оцінити готовність військ до загроз різного характеру».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів