Російські спецслужби безрезультатно примушували українську льотчицю Савченко зрадити Батьківщину

12:20 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP Photo

Про це повідомив у середу на засіданні Верховної Ради народний депутат Олег Осуховський.

Телеканал «Еспресо.TV» передає сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Російські спецслужби намагались завербувати Савченко і примусити її зрадити Україну»:

«Російські спецслужби намагалися завербувати ув'язнену українську льотчицю Надію Савченко і зрадити Україну. Як повідомляє «Еспресо.TV», про це сьогодні на засіданні Верховної Ради повідомив депутат Олег Осуховський.

Він розповів, що коли депутати приїхали до Воронезького  СІЗО їх не допустили до Савченко, натомість з ними зустрівся заступник начальника установи, який зазначив, що не може допустити депутатів до ув’язненої через те, що з нею напередодні зустрічався генконсул України. Однак з Савченко мали тригодинну зустріч адвокати, яким ув’язнена передала своє звернення.

У ньому вона детально описала те, як її захопили й незаконно перевозили через українсько- російський кордон п’ятьма автомобілями з чорною плахою на голові. «Під час перевезення була спроба перевербувати Савченко правоохоронцем, який представився офіцером, який начебто також був в полоні і він запропонував Савченко співпрацювати з правоохоронними  органами РФ. Він сказав – «Принаймні ти збережеш життя». На що Савченко відповіла: «Краще померти в Україні, аніж жити в Росії», – розповів Осуховський.

Він також поінформував, що депутати мали зустріч з представником ЄС, який пообіцяв відправити  Савченко листа підтримки і зустрітися з представниками РФ щодо незаконного утримання українки, а також режисера Сенцова і 15 українських прикордонників».

Натомість адвокат Надії Савченко – Марк Фейгін - повідомив у середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Twitter»:

«Суд по арешту української льотчиці Надії Савченко у Воронежі відбудеться 25 липня, у п'ятницю, в 11.00. Ми сподіваємося, що Надію Савченко доправлять у Воронезький обласний суд.

Сторона захисту Надії Савченко буде наполягати на зміні запобіжного заходу з арешту на інший, не пов'язаний з утриманням під вартою. З урахуванням усіх обставин, пов'язаних з викраденням Савченко з території України, ми розраховуємо, що Воронезький облсуд дослухається до нас»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів