Російські шпигуни фільмували на Дніпропетровщині адмінбудівлі й об’єкти протиповітряної оборони (відео)

00:22 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Їх видали у четвер спецбатальйону «Дніпро-1» жителі міста Першотравенськ.


Відео: ТСН.ua

На Дніпропетровщині триває акція  «злови сепаратиста». Жителі міста Першотравенськ видали спецбатальйону «Дніпро-1» диверсантів, які здалися їм підозрілими, – вони ходили містом і знімали прихованою камерою.

Затриманих уже допитують співробітники СБУ. Один із підозрюваних, Степан Чирич, – працівник російської продюсерської компанії, яка робить програми для центральних каналів Росії.

Другий – житель Луганська, який є громадянином Росії, але з дозволом на проживання в Україні. Він зголосився допомагати в організації зйомок.

Обидва затримані кажуть, що приїхали на Дніпропетровщину знімати зібрання протестантської церкви. Однак фільмували вони на приховану камеру, вмонтовану в окуляри.

Один із затриманих запевняє: «Приїхав виключно для зйомок Боба Ларсена, вигнання бісів, екзорцизма та іншого, розуміючи, що в цій церкві нам нам дадуть від воріт поворот, довелося шукати додаткові технологічні способи проведення зйомок. Одна з прихованих камер, яка є, у формі окулярів».

Натомість співробітники СБУ встановили, що вони знімали адміністративні будівлі на Дніпропетровщині. А керівник спецбатальйону «Дніпро 1» Юрій Береза повідомив: «Вони ведуть себе начебто як журналісти, а в них відкрили носії, комп'ютерні носії, де знаходиться інформація, яка є закритою і військового характеру. Навіть є розташування наших точок ПВО на Сході нашої області. Чому у журналіста зйомка точок ПВО – от поясніть мені?». 

У СБУ також зазначили, що вилучені окуляри з вмонтованою відеокамерою, як підтвердила експертиза, є спеціальним технічним засобом отримання інформації, заборонені для використання в Україні. Про це розповів у середу «ТСН.ua»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів