Російські окупанти створюють на Донбасі комендатури й скупчуються в напрямку Лисичанська, Дебальцевого й Волновахи

09:10 16 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у вівторок її координатор Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 16 вересня такі її оперативні дані:

«Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні конфлікту, нарощуючи інтенсивність обстрілів позицій українських військ і активізуючи діяльність своїх диверсійно-розвідувальних груп. Концентрація військ противника відзначається в районі населених пунктів Лисичанськ та Дебальцеве, куди перекидаються озброєння, військова техніка й жива сила зі складу терористичних угруповань і російських військ.

Спостерігається перекидання російських підрозділів у напрямку Волновахи. Здійснюються постійні обстріли позицій українських військ в районі населеного пункту Щастя. 

Украй напружена ситуація зберігається в Донецьку, де позиції українських військ на території аеропорту обстрілюються практично безперервно. Минулої доби зафіксовано понад 10 тривалих обстрілів з мінометів, ствольної артилерії і РСЗВ БМ-21 «Град». 

Обстріли ведуться з безлічі позицій – як стаціонарних (база «Нової Пошти», терикон шахти «Путилівська» («Бутівка-Донецька»), Шахтарська площа, селище Грабарі і ін.), так і з мобільних вогневих точок у вигляді мінометів, встановлених на автомобілі. Одночасно російсько-терористичні війська обстрілюють цивільні об'єкти, включаючи житлові будинки. Найбільш критична ситуація з обстрілом будинків мирних жителів спостерігається в міцстах Донецку, Щастя, Лисичанськ. 

У ряді населених пунктів на окупованій території Донецької й Луганської області відзначається створення військових комендатур військ РФ. У Ровеньках і Свердловську представники комендатур разом зі загонами місцевих терористів займаються пошуком та затриманням «дезертирів» із відправкою їх на «передову», а також припиненням спроб мародерства.

Відзначені випадки розстрілів за мародерство. Відзначається активність диверсійно-розвідувальних груп противника на північ від Маріуполя». 

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 16 вересня, на сайті «ІС» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

http://sprotyv.info/ru/news/5048-svodka-na-okkupirovannyh-territoriyah-donbassa-voyska-rf-sozdayut-komendatury

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів