Російські окупанти поранили військового в Авдіївці

13:50 21 жовтня 2016 р.

Речник міністерства оборони України Андрій Лисенко запевнив у п’ятницю на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає.

За словами речника міністерства оборони України, один військовослужбовець отримав поранення в Авдіївці внаслідок ворожого обстрілу. Андрій Лисенко також повідомив на брифінгу, що на Луганському напрямку вперше за останні місяці епіцентр бойових дій перемістився в Станично-Луганський район.

Окрім обстрілів на передовій південніше райцентру, противник кілька разів порушив режим тиші в інших місцях – Валуйському та станції Кіндрашівська. Окрім легкого озброєння, застосовував міномет.

Також ворожі обстріли відбулися у Трьохізбенці та Новозванівці. Таким чином, активність противника у Попаснянському районі впала майже до нуля.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулися дев’ять ворожих обстрілів. Зокрема, один – з важкого озброєння.

Натомість на Донецькому напрямку, і раніше, основні бойові дії тривають в Авдіївській промзоні. Противник посилює обстріли – окрім мінометів, окупанти вчора застосовували танк та 152-міліметрові гармати. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння противника – майже 60.

Російські окупанти порушили також режим тиші в Луганському та Новгородському. Обидва обстріли відбулися в темну пору доби та тривали близько 20 хвилин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися шість ворожих обстрілів. Зокрема, чотири – з важкого озброєння.

Тим часом на Маріупольському напрямку, як і в минулі дні, тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО на ділянці фронту Красногорівка-Мар’їнка, а також в Тарамчуку і Широкиному. За інформацією розвідки, для посилення обстрілів наших позицій так званий «9-й полк» російсько-окупаційних військ, який займає позиції на Маріупольському напрямку отримав підкріплення – батарею САУ «МСТА-Б».

Таким чином, деескалація обстановки на цих рубежах не очікується. Також практично по всьому фронту прокотилася низка провокацій окупантів із застосуванням легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 26 ворожих обстрілів. Зокрема, 11 – з важкого озброєння. Загальна кількість боєприпасів з важкого озброєння противника, випущених по наших позиціях, – понад 170.

Підтверджені втрати противника – двоє поранених окупантів. Тим часом з Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків

Зокрема, на станцію Іловайськ приїхали 10 вагонів з боєприпасами. Після розвантаження боєприпаси вантажвіками перевезли в Моспине та Донецьк. На станцію Амвросіївка приїхали чотири вагони з боєприпасами.

За словами Андрвя Лисенка, Служба безпеки України попередила спробу сепаратизму на Чернігівщині. Група зловмисників намагалася створити там квазідержавне утворення «Титульний суверенний народ України».

Сепаратисти активно виробляли відповідну атрибутику – «паспорти», «посвідчення», «автомобільні номери», «нормативно-правові акти». Наразі триває досудове розслідування.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів