Російські окупанти переодягаються на Донбасі в «ополчення» й не припиняють наступ та обстріли (відео)

11:20 20 вересня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомили в суботу в прес-центрі АТО й спільноті «Інформаційний Спротив».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 20 вересня, такі новити зі зони бойових дій:

«Незважаючи на режим тимчасового припинення вогню, незаконні збройні формування продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали блокпости та опорні пункти в районах населених пунктів Нижньотепле, Щастя, Станично-Луганське, що в Луганській області. А також Трудовскоє, Гранітне, Краногоровка, Славне, Новий Світ, Новоселівка, аеропорт «Донецьк», Нижня Кринка, Авдіївка, Новомихайлівка в Донецькій області.

Вогнем у відповідь силами АТО знищено до 20 терористів, одну реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град» та чотири міномети. З метою недопущення проникнення незаконних збройних формувань на територію України виконуються заходи з інженерного обладнання державного кордону України.

Ситуація в Маріуполе залишається стабільною. Місто перебуває під контролем сил АТО.

Про це інформують у суботу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 20 вересня, такі її оперативні дані:

«У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії й обстріли позицій українських військ. Найбільш напружена ситуація відзначається в районі Донецка, Дебальцевого, Маріуполя.

Противник не припиняє спроб захопити аеропорт в Донецьку, продовжуючи обстріли і спроби штурму. До аеропорту російські війська підтягують ствольну артилерію і РСЗВ.

Відзначається ротація бандформувань у районі Спартак-Аеропорт. При цьому на території спортивного центру «Спартак» триває активне обладнання прихованих позицій, очікується прибуття нових формувань, у тому числі підрозділів армії РФ.

Поблизу Донецька зафіксовано переміщення двох батарей російських 240-мм мінометів 2С4 «Тюльпан». До Пантелеймонівки (Донецька обл.) перекинута маневрена бронегруппа російських військ. 

Відзначається підготовка російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьбі проти артилерійських підрозділів українських військ. З Росії прибули фахівці для організації подібного роду дій. 

У «ДНР» прийнято рішення мінувати «небезпечні» (в плані можливого українського наступу) ділянки. В даний момент створюється централізований запас перевезених з РФ мін різного призначення, в тому числі для ведення диверсійно-партизанської війни. 

Зафіксовані активні артилерійські обстріли позицій українських військ в районі Маріуполя, а також цивільних об'єктів. На приморському напрямку йде накопичення російсько-терористичних військ.

Російських військовослужбовців масово переодягають в «ополчення». Поблизу Новоазовська створено «навчальний центр» для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії РФ».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів