Російські окупанти перекидають на Донбас військову авіацію й готують наступ на сили АТО, – «ІС»

09:34 18 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Такі оперативні дані повідомив у четвер координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 18 вересня, такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні бойових дій на Донбасі відзначається активність російсько-терористичних військ, які ігнорують т. зв. «перемир'я». Прийняття 16 вересня Верховною Радою України законів про особливий порядок самоврядування в деяких районах Донбасу та амністії на даний момент не вплинуло на зміну інтенсивності бойових дій. 

Найбільш складна ситуація зберігається в районі Донецка, Луганська, Лисичанська, Станиці Луганської, Щастя, Попасної, Верхньої Кринки, Нижньої Кринки, Жданівки. В районі обстрілюваного аеропорту в Донецьку відзначається скупчення підрозділів регулярної армії РФ. У районі цього населеного пункту противник створює ешелоновану систему ППО. 

Одночасно зафіксована перекидання декількох одиниць бойової авіації без розпізнавальних знаків ВПС Росії на прикордонні аеродроми на території РФ. За нашими даними, ці машини готуються до перекидання до Донецька у вигляді «ВВС Новоросії» у разі витіснення українських підрозділів з території аеропорту. 

У Луганській області бойовики «ЛНР» та підрозділи РФ готуються до відновлення активних дій і продовженню боїв. За останні 2-3 дні ними проведені ряд перегрупувань і зосереджено кілька ударних груп з бронетехнікою в північно-східній зоні АТО та північніше Луганська, раніше з Росії доставлено кілька конвоїв з боєприпасами та пальним.

У районі Луганська розгорнуто мобільну російську РЛС, бандформування активно насичуються засобами ППО. За багатьма ознаками, за допомогою російських фахівців, на Донбасі бойовиками створюється не тільки контрольоване ними радіолокаційне поле, а й ешелонована система ППО.

Одночасно впродовж останньої доби не зафіксовано проходження на Донбас з території РФ колон військової техніки.  На приморському напрямку (Новоазовськ-Маріуполь) спостерігається відносне затишшя. Разом з тим, відзначається активна перекидання російських підрозділів на північ від Маріуполя». 

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» і на сайті «ІС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів