Російські окупанти обстрілюють у місті Дебальцеве українські батальйони й загрожують їм оточенням (відео)

16:10 8 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомили в понеділок журналіст Роман Бочкала й наші військовослужбовці.


Відео: Andrii Knyshevych

Журналіст Роман Бочкала повідомив сьогодні, 8 вересня:

«Увага! Батальйони територіальної оборони №11, №25 і «Київ-2» вимагають негайної допомоги й реакції керівництва країни.

Вони – в місті Дебальцеве. Вогневий контакт із противником – постійний. Відстань між нашими і ворожими позиціями – всього 300 метрів.

Розвідка добровольців фіксує й повідомляє в штаб АТО: російські окупанти нарощують своє угруповання й готуються до штурму Дебальцеве. У відповідь – наказ «триматися». 

Але триматися скоро не буде за що. Наші бійці стверджують, що їм протистоять регулярні війська РФ. А саме – батальйон морської піхоти й моторизована бригада з танками і САУ.

Василь Щербаков із «Київської Русі» (№11) повідомляє: «Намічається котел жорсткіший, аніж в Іловайську. Півтори тисячі бійців можуть потрапити в оточення! Реакції з Києва – нуль. Нас потрібно посилювати або виводити, організовувати коридор. Інакше всі ляжемо».

За наявними даними, російські війська можуть почати штурм в ніч з 8 на 9 вересня. Дебальцеве їм дуже потрібне. Адже саме взявши під контроль це місто, силам АТО свого часу вдалося розірвати ЛНР і ДНР. Після захоплення Дебальцеве, сподіваюся, що  цього не станеться, шлях для російських військ на Донецьк буде практично відкритий. Зневірившись дочекатися допомоги, добровольці і всі, хто їм співчуває, вирішили зібратися сьогодні біля Адміністрації Президента із закликом до Порошенка втрутитися в ситуацію».

Роман Бочкала повідомив це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де згодом написав:

«Сьогодні вночі в Донецьк увійшла колона російських танків. Повідомляють місцеві жителі.

У цьому зв'язку подумалось, а чому однією з умов перемир'я не є заборона на введення ворожої техніки? Припинити вогонь – це звичайно чудово. Але вони ж техніку продовжують заводити! Як ми її потім вибивати будемо?»

Тим часом інтернет-видання «Lb.ua» повідомляє в понеділок:

«Сьогодні близько 12:50 почався обстріл Дебальцевого Донецької області. Про це «LB.ua» повідомили військовослужбовці, які перебували в розташованому неподалік таборі АТО.

За їхніми словами, стріляли з «Градів» і гаубиць Д-30. Про потерпілих поки що нічого не відомо. Крім того, обстріляно позиції українських артилеристів поруч із Дебальцевим.

Оновлення о 14.50. З «Градів» обстрілюють сили АТО в Нижній Кринці під Макіївкою. У Макіївці чутно залпи».

Про це повідомляється сьогодні, 8 вересня, на сайті інтернет-видання «Lb.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів