Бойовики з Росії кажуть, що підписали контракт до 1 вересня й до цього числа повинні бути в Слов'янську

09:23 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Терористи розповіли також, що перед ними стоїть завдання «пробити дорогу в Крим», забезпечити його постачання й дійти до Одеси.

Інтернет-видання «Новости Донбасса» повідомило у вчорашній публікації «Ситуація в Слов'янську: «Абвер» очолив контррозвідку, гуманітарну допомогу розкрадають»:

«Терористи в Слов'янську провокують українських військових відкривати вогонь по житлових кварталах. Про це повідомляє журналіст «Новини Донбасу», який працює у місті. 

Зокрема, терористи самі ведуть мінометний вогонь з житлових кварталів міста, тим самим викликаючи у відповідь вогонь з боку українських силовиків. Нерідко терористи самі з мінометів обстрілюють житлові квартали.

У місті вже пройшло кілька стихійних мітингів, коли місцеві жителі вимагали від терористів припинити стрілянину з житлових районів по силам АТО.  У місті зараз залишилися близько 50 тис. осіб.

В основному це люди, які з різних причин не мають можливості залишити населений пункт. Всього в мирний час у місті проживало близько 120 тисяч осіб, з них до 40 тисяч – пенсіонери. 

Один з лідерів терористів, на прізвисько «Абвер» (Сергій Задрілюк. – Ред.), чолив контррозвідку глави терористів Слов'янська Ігаря Гіркіна (псевдонім «Стрілець»). 

Угруповання терористів в місті становить 3-5 тис. осіб – це громадяни Російської Федерації, жителі Криму, представники народів Кавказу, жителі міст Донецької області. 

Для підтримки бойового духу у терористів введено посади «замполітів». Терористи намагаються вербувати місцевих жителів, обіцяючи платити по 2 тис. гривень на місяць. Із 1липня «зарплату» місцевим терористам обіцяли підняти до 4 тис. гривень. Деякі російські найманці говорять, що вони «підписали контракт» до 1 вересня і до цього числа повинні залишатися в місті. 

Незважаючи на заяви українських силовиків про те, що місто знаходиться в блокаді, до настання активної фази антитерористичної операції його покидали і в нього поверталися багато лідерів терористів. Так, в Донецьк кілька разів їздив сам Стрєлков і екс-самопроголошений мер міста В'ячеслав Пономарьов (так званий «народний мер». –Ред.).

Стрєлков зустрічався в Донецьку з прем'єром терористичної організації «Донецька народна республіка» Олександром Бородаєм і привозив звідти гроші. У місто полями на «КамАЗ» завозили зброю та бойовиків.

У терористів достатньо продовольства, в той час як жителям не вистачає їжі. Частина гуманітарної допомоги відправляють з Росії, однак більша її частина зникає під час транспортування по території Луганської області. 

У місті не виплачують соціальні допомоги, немає централізованого електро, газу - і водопостачання. Терористи кажуть, що перед ними стоїть завдання «пробити дорогу в Крим», забезпечити його постачання і дійти до Одеси».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів