Російські диверсанти захопили шість одиниць бронетехніки, – Міноборони (оновлено, відео)

16:16 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Макс Левін / lb.ua

Про це повідомляє в середу військове відомство.


Відео: Володимир Битко

Міністерство оборони інформує сьогодні, 16 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» в повідомленні «На Донеччині російськими диверсійно-терористичними групами і місцевими екстремістами захоплено кілька зразків бронетехніки Збройних Сил України»:

«Сьогодні, 16 квітня, до міста Краматорськ у Донецькій області увійшли шість одиниць бронетехніки Збройних Сил України (БМД), які діяли за планом антитерористичної операції. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, серед яких були помічені представники російських диверсійно-терористичних груп.

В результаті блокування екстремісти захопили техніку, і колона направилась у бік Слов’янська. Станом на 15.00 16 квітня бронетехніка розташовується неподалік від однієї з адміністративних будівель в центрі Слов’янська.

Поблизу неї перебувають озброєні особи у військових одностроях, які не мають відношення до Збройних Сил України. Інформація щодо місця перебування українських військовослужбовців уточнюється».

Натомість кореспондент «Еспресо.TV» повідомляв сьогодні, 16 квітня, що по центральній вулиці Краматорська рухалася колона бронетехніки з російськими праворами – приблизно 10 одиниць військової техніки в’їхали у міста з боку Донецька.

Він також розповів, що на бронетехніці, якою керують «зелені чоловічки», розміщені російські прапори. Своєю чергою, джерело «Еспресо.TV» з Краматорська повідомляло, що це була колона української бронетехніки з дніпропетровським десантом, у складі якої – п’ять БМП та одна самохідна артилерійська установка.

Як було сказано в повідомленні, колона зайшла у стару частину міста, протилежну від військового аеродрому, але у центрі їй дорогу перегородила маршрутка, потім набігли люди, у тому числі диверсанти та заблокували рух. Джерело «Еспресо.TV» стверджувало також, що диверсанти у каміфляжах з автоматною зброєю захопили бронетехніку та розмістили на ній прапори РФ та «Донецької народної республіки», а на кожну одиницю техніки прийшлося по декілька диверсантів. «На броні залишились українські військові. Потім ця колона рушла у бік чи то аеродрому, чи то Слов'янська, тому що це один напрямок», – повідомило джерело.

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Краматорську заблокували українську військову техніку, російським диверсантам на Донеччині наказано стріляти в українських військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів