Російські бандформування тероризують парафіян Київського патріархату (відео)

15:59 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Крим. Реалії»

При цьому вони не зуміли вигадати щось більш адекватне, аніж свій заяложений жупел про «Правий сектор».

Сайт «Крим. Реалії» розповідає сьогодні, 1 червня, в повідомленні «На підмогу козакам, що блокують українських парафіян під Сімферополем, приїхала озброєна «самооборона»:

«Біля храму Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) в Перевальному під Сімферополем з'явилися представники «кримської самооборони». Як повідомляли «Крим.Реалії», вранці 1 червня парафіяни цього храму зазнали нападу з боку представників так званих козачих формувань.

Віряни мали намір зайти в храм на недільну службу, проте чоловіки в козацькій формі перегородили їм дорогу. Останні заявили, що не пустять людей до церкви і вимагали, щоб вони залишили місце.

Парафіяни обурилися таким ставленням і сіли в автомобілі, але їхати відмовилися. Тоді, як повідомили свідки, «казаки» стали бити їм машини.

Після цього настоятель храму отець Іван почав сваритися з представниками «казаків», обурюючись їхньою поведінкою, попередивши, що зараз сюди приїдуть одновірці. Однак опоненти сприйняли це як загрозу і відразу ж звернулися по допомогу до «самооборони Криму».

Через деякий час до храму підтяглися представники зазначеного парамілітарного формування, озброєні автоматами. За їхніми словами, вони прибули сюди, щоб «не допустити провокацій з боку активістів «Правого сектора».

Також тут перебуває кілька літніх людей з плакатами, які протестують проти присутності прихожан УПЦ КП. Пізніше священик зателефонував до поліції. Зараз на місці працюють співробітники правоохоронних органів, з'ясовуючи подробиці інциденту. Знімати все, що відбувається, люди в камуфляжі забороняють, погрожуючи журналістам».

Натомість інформагенція УНІАН розповідає в повідомленні «Стали відомі подробиці нападу на церкву в Криму: «казаки» виламали двері й побили прихожан»:

«У Криму «казаки» розгромили церкву Української православної церкви Київського патріархату. Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Київської патріархії.

Як йдеться в повідомленні, сьогодні, 1 червня, о 8-й годині ранку в с. Перевальне у Криму до храму Покрова Пресвятої Богородиці УПЦ Київського патріархату, виламавши двері, вдерлася група озброєних осіб кримінальної зовнішності, які були наряджені, як козаки.  Вони потрощили внутрішнє облаштування храму та зайняли його, не допустивши настоятеля протоієрея Івана Катькала до звершення служби. Коли прибув священик, погромники з лайкою напали на нього, розбили автомобіль, повідомили в прес-центрі. 

На захист свого пастиря виступили парафіяни, які також постраждали. Зокрема, побої отримала вагітна жінка та дочка отця Івана, хвора на церебральний параліч.

На всі звернення до російської поліції в Криму спочатку не було жодної відповіді. Лише через три години прибули поліцейські, які, однак, стали на сторону нападників.

Як бандити-«козаки», так і поліцейські, пояснювали свої дії тим, що «Київський патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце у російському Криму», зазначили в прес-центрі. На звернення керуючого єпархією архієпископа Климента російська влада Криму досі не відреагувала.

У Київській патріархії вважають напад на Покровський храм у с. Перевальне спланованою акцією, оскільки напередодні, у суботу ввечері, до отця Івана Катькала додому приїздив священик Московського патріархату і вимагав добровільно «звільнити» храм, заявивши: «це твої останні дні в Криму».

«Також за останні дні у Криму безслідно зникли троє активістів української громади. Всі ці події викликають велике занепокоєння і побоювання, що невдовзі подібні погроми та захоплення можуть статися й у інших кримських храмах УПЦ КП», – підкреслюється в повідомленні. 

У зв’язку з цим прес-центр Київської патріархії висловлює рішучий протест проти насильницьких дій, вчинених проти храму, духовенства і віруючих Київського патріархату в с. Перевальне, АР Крим.  «Ми вимагаємо від російської влади в Криму покласти край утискам православних українських віруючих, а відповідальних осіб з числа нападників та поліцейських, які їм сприяють, притягнути до відповідальності», – наголошується в повідомленні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів