Російська армія продовжує обстрілювати українську й репетирувати вторгнення (відео)

17:00 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.ru

Про це повідомив у четвер речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 24 липня, агенція «Укрінформ», речник інфомаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив у четвер на брифінгу: 

«Вчора підрозділи сил АТО поблизу Амвросіївки збили російський безпілотний літальний апарат «Орлан», який здійснював розвідку та коректування вогню російської артилерії по позиціях українських військових. Після цього розвідпольоту з 22:10 до 22:55 з території РФ почався масований обстріл з використанням установок «Град» та мінометів базового табору тактичного угруповання «Північ».

Інфомаційно-аналітичний центр РНБО також повідомив у четвер у зведенні «Російські війська продовжують чинити провокації на кордоні з Україною»:

«Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність в безпосередній близькості до українського кордону та чинити провокаційні дії. Неподалік кордону з Україною на території Брянської області облаштовано польовий табір ЗС РФ.  Про це на сьогоднішній прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Зокрема, у лісовому масиві біля села Старий Ропськ Брянської області, за 10 км від державного кордону, накопичено до 30 одиниць бронетехніки. Інший табір з такої ж кількістю техніки розташовано у лісовому масиві біля села Ляди Брянської області за 3-4 км від державного кордону.

У лісовому масиві, неподалік сіл Чуровичі, Зелений Кут та Рудня Цата Брянської області за 10 км від державного кордону триває облаштування замаскованих вогневих позицій бойових машин піхоти. У прикордонних районах навпроти Харківської області російські військові розмістили 5 БТР, 3 танки та іншу військову техніку.

Для цього вони обрали територію дитячого табору «Світлячок», що на околиці села Головчино Бєлгородської області РФ. За оперативною інформацією, у таборі розташовано приблизно 500 російських військових, кількість яких постійно зростає.

На кордоні з Україною продовжуються провокації з боку ЗС РФ. Так, вчора у Сумській області о 16:20 в пункті пропуску «Грайворон» РФ колона російської військової техніки з прапорами своїх Збройних сил з 7 БТРів та 2 БРДМ на великій швидкості, виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску. Після приведення особового складу українського пункту пропуску «Велика Писарівка» до бою, колона повернулась у зворотному напрямку на територію РФ.

Учора на російській території напроти Сумської області з напрямку села Безіменне спостерігався також рух військової колони, яка складалась з 7 БТР з російськими прапорами. Колона, звернувши з асфальтової дороги, прослідувала вздовж російсько-українського кордону.

Військовослужбовці Національної гвардії України затримали автомобіль, у якому під виглядом санітарної допомоги намагалися прорватися у бік Маринівки Донецької області 5 терористів. У машині перебував громадянин Російської Федерації. Під час затримання у терористів вилучено автомати Калашникова, гранати Ф-1 та РГД. Наразі затримані дають свідчення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів